'Golf aan hulpvragen vraagt versnelling'

NVVK_JPEG_SRGB_Web_Small_137.jpgwoensdag 06 mei 2020

De schuldenproblematiek in ons land is hardnekkig. De coronacrisis en de economische gevolgen daarvan zullen het aantal mensen dat schulden heeft, laten groeien. Een deel van de hulpvragers gaan we voor het eerst zien, vooral uit de groep werkende armen en jongeren. Kortom: er komt veel werk op ons af!

Voordat de golf ons bereikt, willen we graag met jou in gesprek. We denken dat het mogelijk is om meer mensen sneller en beter te helpen als we inzetten op saneringskredieten en de methode van Collectief Schuldregelen via het Schuldenknooppunt.  Ook willen we nauwer aansluiten bij de Nederlandse Schuldhulproute. Op onze website kun je er veel over lezen, en dit openbare NVVK-webinar vertelt je er eveneens alles over.

Met onze voorkeur voor het saneringskrediet wijken we af van onze eigen module Schuldregeling, die nu nog de voorkeur geeft aan schuldbemiddeling. Des te meer aanleiding om hierover van gedachten te wisselen. 

foto golf jpeg.jpg

Versnellingspakket

We voorzien dat we voor dit najaar een versnellingspakket nodig hebben om mensen goed te kunnen helpen. We horen graag van jou hoe je denkt over ideeën als een flexibel Hulpkrediet voor overbrugging. Ook vragen we ons af of een Uit-de-Knelfonds oplossingen biedt aan mensen met problematische schulden als alle andere voorzieningen tekort schieten.

Daarom organiseren we op dinsdag 19 mei van 13.00 uur tot 14.30 uur een besloten webinar. Alleen leden en hun medewerkers worden ervoor uitgenodigd.

Wat vind jij?

Waarom organiseren we dit webinar? We vinden het heel erg belangrijk om te horen hoe jij reageert op onze visie. Hij vraagt namelijk ook een cultuuromslag bij jou en je collega’s. Zeker wanneer je leidinggevende bent, is het een uitdaging dit op een goede manier te begeleiden.

Zien wij belangrijke zaken over het hoofd? Wat kan er verbeterd worden in de geschetste aanpak? Hoe verhoudt onze visie zich tot de Basisnorm Schuldhulpverlening en het NVVK-Kwaliteitskader? Wat hebben jullie nodig en wat kunnen jullie bijdragen om de nieuwe aanpak landelijk in te zetten en er een succes van te maken?

Verschillende perspectieven

Het programma krijg je vooraf nog toegestuurd. We gaan in ieder geval leden en schuldeisers aan het woord laten. Zij reflecteren op de ontwikkelingen die we hierboven noemen.

Hier vind je alvast ons NVVK Jaarplan 2020, op weg naar 2025, zoals dat is vastgesteld door het bestuur. Dit plan komt ook aan de orde tijdens het webinar.

Tip

Bekijk vooraf het eerdere openbare webinar. Het komende webinar is namelijk minder gericht op informeren en meer op het naar voren brengen van jouw mening en jouw suggesties.

Opgeven

Via deze link kun je je opgeven.  We ontmoeten je graag tijdens het webinar!

« Terug

Belastingdienst in de versnelling

129 Ilona auto kijkt  close hor.jpgdonderdag 15 oktober 2020 Onze samenwerking met de Belastingdienst verbetert en versnelt, dankzij gesprekken die we de afgelopen tijd voerden met het Landelijk Incasso Centrum (LIC) van de Belastingdienst. Schulden regelen... lees verder

“Waarborgfonds betekent een enorme versnelling in het schuldenregelen”

Joke de Kock.jpgvrijdag 18 september 2020 De NVVK lobbyde jarenlang voor de komst van een Waarborgfonds saneringskredieten. Oud-voorzitter Joke de Kock, NVVK-voorzitter van 2010 tot 2017 en manager Schuldhulpverlening in Tilburg, is heel ... lees verder

Boeiende studiedag in aantocht, online én bovenop de actualiteit

Header.pngvrijdag 18 september 2020 Onze halfjaarlijkse studiedag in november houden we vanwege corona online. We spreiden het programma over twee dagen, dinsdag 10 en maandag 16 november 2020. Het thema is ‘Financiële hulpverlening... lees verder

Kamer twijfelt of gemeenten golf hulpvragen aankunnen

Schermafdruk 2020-06-26 23.00.36.pngvrijdag 26 juni 2020 In de Tweede Kamer heerst bezorgdheid over de vraag of gemeenten goed voorgesorteerd staan voor de verwachte golf hulpvragen van mensen met schulden. Dat bleek tijdens het Algemeen Overleg met ... lees verder

Mogelijk 1 miljoen huishoudens met problematische schulden, nieuw beleid nodig

Schermafdruk 2020-06-18 11.57.25.pngdonderdag 18 juni 2020 De komende zes tot achttien maanden zal de coronacrisis ons leven blijven beïnvloeden. De effecten op de economie worden dan pas echt zichtbaar. In het worst-case scenario kampen in 2021 meer dan ... lees verder
Naar boven