Overslaan en naar de inhoud gaan

Lilian Kooistra van Stadsring dé Financiële Hulpverlener van 2024!

Lilian Kooistra, schuldhulpverlener bij Stadsring in Amersfoort, kreeg de meeste stemmen van het publiek en verdient daarmee de felbegeerde titel ‘Financiële Hulpverlener van 2024’. Daarnaast ontvangt ze 2.000 euro om te besteden aan een project binnen de financiële hulpverlening. Linda Voortman, wethouder in Utrecht en jurylid van deze verkiezing, maakte dit op 14 mei bekend tijdens het congres van de NVVK, branchevereniging voor financiële hulpverlening.

2024_Jessica Pieters_30x30_72dpi_2746.jpg

Jessica Pieters

Jessica is budgetconsulent bij de Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Zij maakt met passie en doorzettingsvermogen het verschil voor jongvolwassenen in een kwetsbaar gebied (Oost-Groningen). Zij zet haar ziel en zaligheid in om hen te helpen hun financiële problemen te tackelen.
Lees meer
2024_Lilian Kooistra_30x30_72dpi_2696.jpg

Lilian Kooistra

Lilian is schuldhulpverlener bij Stadsring in Amersfoort. Zij is een kei in stress-sensitief werken en kijkt altijd onbevooroordeeld naar de mensen die hulp vragen. Zij neemt de tijd, ontzorgt, en past maatwerk toe. Zonder daarbij haar referentiekader als professional uit het oog te verliezen.
Lees meer
2024_Bahattin Turkoglu_30x30_72dpi_2723.jpg

Bahattin Turkoglu

Bahattin is financiële hulpverlener en coördinator bij De Schie in Capelle aan den IJssel. Hij is een verbinder pur sang. Hij weet op alle niveaus snel vertrouwen te creëren, zowel als hulpverlener, als belangenbehartiger en pleitbezorger voor het vak.
Lees meer

Waarom deze verkiezing?

Financiële hulpverleners zijn onmisbaar bij het realiseren van de regeringsambitie om in 2030 het aantal mensen met schulden te halveren. Financiële hulpverleners zetten alles in het werk om hulpvragers sneller schuldenvrij te krijgen en financieel zelfredzaam te maken.

Erkenning, waardering en aandacht

Het werk kent flinke uitdagingen. Je moet vertrouwen winnen, gecompliceerde situaties tot een goed einde brengen, schuldeisers meekrijgen en werken aan gedragsverandering, zodat hulpvragers ook na het traject uit de schulden blijven. Dat vereist een lange adem en veel doorzettingsvermogen. Het afbreukrisico is vaak hoog, en ontevreden klanten laten dat luidkeels via de (sociale) media weten.

Die inzet verdient erkenning en waardering. Met de verkiezing geven we de financiële hulpverlening een gezicht. Deelnemers krijgen de kans over hun werk te vertellen aan een publiek dat ze anders niet zo snel bereiken. De aandacht kan de drempel verlagen om zelf de stap naar een hulpverlener te zetten.

Aanmelding stond open voor alle professionele financiële hulpverleners die mensen met schulden helpen om hun financiële problemen op te lossen, zoals schuldhulpverleners, budgetbeheerders of -begeleiders, beschermings- en Wsnp-bewindvoerders. Van gemeenten, kredietbanken maar ook van particuliere organisaties voor schuldhulpverlening.

Selectie

De jury heeft uit de aanmeldingen drie finalisten geselecteerd. De winnaar is degene die de meeste online stemmen heeft gekregen. Stemmen kon t/m 6 mei. Tijdens het NVVK-congres, op 14 mei in Tivoli Vredenburg in Utrecht, is bekendgemaakt dat Lilian Kooistra de meeste stemmen heeft gekregen en dé Financiële Hulpverlener van 2024 is. 

Zij ontvangt naast de titel Financiële Hulpverlener van 2024 ook € 2.000,- om te besteden aan een goed doel in de financiële hulpverlening.

Juryvoorzitter: Marco Florijn, voorzitter NVVK

Leden jury

 • Anna Custers, lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam
 • Vivian den Hartogh, promovenda, senior onderzoeker en projectleider lectoraat Schulden en Incasso en ontwikkelaar en docent AD Sociaal Financiële Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht
 • Diana van der Horst, sociaal werker wijkondersteuning, Wijkteam Centrum en Rozenprieel Haarlem en ervaringsdeskundige
 • Thushari Koppejan, coördinator & consulent Vroegsignalering/Crisis bij GR De Bevelanden en finalist Verkiezing Financiële Hulpverlener van 2022
 • Linda Voortman, wethouder gemeente Utrecht

Lees hier meer over de selectiecriteria (pdf, 130 kB) en voorwaarden voor deelname (pdf, 126 kB)

Nieuws over Financiële Hulpverlener van het jaar

 1. Uitreiking Financiele Hulpverlener 2024.jpg

  Amersfoortse schuldhulpverlener wint verkiezing

  Lilian Kooistra van Stadsring dé Financiële Hulpverlener van 2024!

  14 mei 2024

  Lilian Kooistra, schuldhulpverlener bij Stadsring in Amersfoort, kreeg de meeste stemmen van het publiek en verdient daarmee de felbegeerde titel ‘Financiële Hulpverlener van 2024’. Daarnaast ontvangt ze 2.000 euro om te besteden aan een project binnen de financiële hulpverlening. Linda Voortman, wethouder in Utrecht en jurylid van deze verkiezing, maakte dit vanmorgen bekend tijdens het congres van de NVVK, branchevereniging voor financiële hulpverlening.

 2. 2024 Lilian Kooistra portret.jpg

  Finalist Lilian Kooistra over stress-sensitief werken

  Mooi om samen op te trekken en geldzorgen weg te nemen

  26 april 2024

  Het vertrouwen winnen van een inwoner met schulden vraagt veel van een hulpverlener: luisteren, meebewegen, afspraken nakomen en eigen fouten toegeven. Schuldhulpverlener en trainer Lilian Kooistra van Stadsring Amersfoort doet dat met hart en ziel en werd zo finalist voor financiële hulpverlener van het jaar. 

 3. 2024 Jessica Pieters portret.jpg

  Finalist Jessica Pieters over haar benadering van jongeren

  Vertrouwen winnen vanaf het eerst gesprek

  26 april 2024

  Jessica Pieters is budgetconsulent bij Volkskredietbank Noord-Oost Groningen en finalist voor financiële hulpverlener van het jaar. Ze vertelt over het werken met jongeren. Haar drijfveren, aanpak en wensen. ‘Als jongeren zien dat je er echt voor ze bent, worden ze heel open. Dan kan je samen aan hun doel gaan werken.’