Informatie (in)compleet
Tijdens het intakegesprek komt veel informatie samen. Op basis daarvan moet je een plan van aanpak opstellen. Veel informatie is tijdens het intakegesprek echter nog niet bekend. Mogelijk is de boekhouding bijvoorbeeld (nog) niet inzichtelijk voor de schuldhulpverlener.
Wat kun je doen?
- Met deze checklist inventariseer je handig alle belangrijke informatie voor een plan van aanpak. Om de juiste route naar een oplossing te bepalen, kun je bovendien dit format voor een plan van aanpak gebruiken.
- Kies een van deze manieren om de boekhouding te laten bijwerken:
- Verstrek bijzondere bijstand, of vraag die aan, voor de kosten van de al bekende boekhouder om de achterstallige administratie te verzorgen. De kosten van de huidige administratie zijn reguliere bedrijfskosten en moeten dus uit de middelen van de ondernemer worden voldaan.
- Organiseer een pool van boekhouders uit de regio die bij toerbeurt (tegen gereduceerd tarief) achterstallige administratie van ondernemers bijwerken.
- Zet De Ondernemers Zaak in jouw regio in. Hbo-studenten en ervaren oud-ondernemers van het Ondernemersklankbord ondersteunen ondernemers die in zwaar weer zitten.
- Werk samen met Humanitas of SchuldHulpMaatje. Vrijwilligers helpen de hulpvrager bij het ordenen van de administratie, zodat een boekhouder er vervolgens mee aan de slag kan.
- Tref een betalingsregeling met de boekhouder op basis van de beschikbare afloscapaciteit.