schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

12 maart 2024

Uitgelicht

15 gloednieuwe animaties in 5 talen, gratis beschikbaar voor NVVK-leden

In gemiddeld 60 seconden uitleg over belangrijke onderdelen van ons werk: dat biedt de serie animaties die de NVVK op initiatief van 4 leden beschikbaar stelt aan alle NVVK-leden. Met de animaties -ondertiteld in het Nederlands, Pools, Turks, Arabisch en Engels- geef je hulpvragers voorafgaand aan een gesprek of na afloop toegankelijke informatie. Maak er gebruik van!

lees verder

Nieuw boek 'De Boetefabriek', rapper Jephan over schulden

NVVK Live 28-03: de impact van ons boetesysteem & een dilemma: hulp vragen of niet?

De straf voor het te laat betalen van verkeersboetes is disproportioneel en het systeem vertoont gelijkenissen met de mechanismen achter de toeslagenaffaire, betoogt politiek econoom Merel van Rooy in haar binnenkort te publiceren boek 'De Boetefabriek'. In NVVK Live komt ze erover vertellen. Ook te gast: rapper Jephan, hij heeft schulden maar aarzelt over hulp vragen.

lees verder
Het congres dat je niet wilt missen

Prikkelend podiumprogramma, waardevolle workshops & werkbezoeken

Wil je op de hoogte gebracht worden van belangrijke ontwikkelingen in je vakgebied? Kennisnemen van trends en toekomstige ontwikkelingen? Met anderen in gesprek over onze opgave om in 2030 het aantal mensen met schulden te halveren? Kom dan naar het NVVK-congres.

Podiumprogramma online

Het podiumprogramma staat inmiddels online. De laatste workshops en werkbezoeken boeken we nu. Het wordt een urgent congresprogramma dat je verder helpt in je werk als financieel hulpverlener, beleidsmedewerker of bestuurder in het sociaal domein.

Wil je je informeren over best practices? Dilemma's delen? Collega-professionals uit het hele land ontmoeten? De inschrijving is geopend, honderden deelnemers gingen je voor. Sluit aan en doe mee!

lees verder

Nationale ombudsman publiceert onderzoek

‘Vroegsignalering moet beter, en dat kan ook’

‘Er zijn grote verschillen in de moeite die gemeenten doen om burgers te bereiken na ontvangst van een signaal’, schrijft de Nationale ombudsman in een rapport over vroegsignalering. Hij pleit voor landelijk vastgelegde ‘minimumvereisten’ in de omgang met het onderwerp.

lees verder

Meer hulpvragers? Doe mee aan de Week van het geld

Influencers beïnvloeden financiële uitgaven van grote groep jongeren

Hoe ben jij je Geld de Baas? Dat is dit jaar het thema van de landelijke Week van het geld. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst.

lees verder

Kabinet schetst toekomstscenario's toeslagstelsel

Onderweg naar een nieuw toeslagenstelsel publiceerde het kabinet 18 mogelijkheden voor een nieuw stelsel. Vanuit ons werk juichen we de aandacht toe voor het terugdringen van het risico op terugvorderingen. Maar daarmee zijn we er niet.

lees verder

Grote belangstelling voor regiobijeenkomsten NVVK

Deze en volgende week ontmoeten we tientallen leden tijdens regiobijeenkomsten in Amersfoort, Leeuwarden en Eindhoven. Bij de laatste twee is er nog gelegenheid je op te geven om mee te praten. Onderwerp van gesprek: de definitie van een problematische schuld en de berekening van de afloscapaciteit.

lees verder

'Jongeren die goed geholpen worden, vertellen dat door aan anderen'

Meer dan 30 schuldhulpverleners en beleidsmakers gericht op jongeren bezochten onlangs ons verenigingsbureau. Tijdens het NVVK-jongerenoverleg spraken ze elkaar over betere schuldhulpverlening voor jongeren. NVVK-beleidsmedewerker Gaby van Loon: 'We leerden van elkaar en gingen met nieuwe inspiratie weer terug naar ons werk!'

lees verder

Team Dom aan kop na twee energieke missies!

We zijn weer flink op stoom met de Expeditie Verkorten doorlooptijd. Zes teams volbrengen zeven missies gedurende 14 weken. Via serious gaming leren ze met en van elkaar om hun werkprocessen én resultaten te verbeteren.

lees verder

Schuldhulp IJsselgemeenten sluit aan bij NVVK

Het Team Schuldhulpverlening van IJsselgemeenten ontving het certificaat dat hoort bij het lidmaatschap van de NVVK. Het team heeft hard gewerkt aan verbetering van hun werkprocessen en de kwaliteit van hun diensten. Dat werd bekroond met het certificaat.

lees verder
Goed om te weten
Community
Agenda
Agenda icoon
25 maart

Online informatiebijeenkomst

Waarborgfonds Saneringskredieten

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online