schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

23 mei 2024

NVVK-leden kiezen opvolger Marco Florijn

Renate Richters nieuwe voorzitter NVVK

Renate Richters (oud-wethouder van Eindhoven) werd door het NVVK-bestuur voorgedragen aan de Algemene Ledenvergadering (ALV) en tijdens de ALV van de NVVK op 14 mei unaniem gekozen als nieuwe voorzitter. Marco Florijn neemt na 7 jaar afscheid. 

lees verder

Opnieuw meer hulpvragers met hoger inkomen

Sterke stijging financiële hulpvraag ondernemers

NVVK-leden zagen in 2023 62 % meer ondernemers met geldzorgen dan in 2022, blijkt uit ons jaarverslag. Het totaal aantal mensen dat zich in 2023 bij NVVK-leden meldde vanwege financiële zorgen nam toe met 5 % (van 75.531 naar 79.514). De trend dat meer mensen met middeninkomens hulp vragen, zet door.

lees verder
Een vol TivoliVredenburg met veel variatie

Terugblik NVVK-congres 'Met jou wil ik door'

We kijken terug op een drukbezocht en geslaagd congres. Het draaide om ervaringen delen, kennis vergaren en ontmoeten. Met schuldeisers, ervaringsdeskundigen en professionals die hun inzichten deelden met een gevarieerd publiek. Kijk hier naar een samenvatting van de dag.

lees verder

Amersfoortse schuldhulpverlener wint verkiezing

Lilian Kooistra van Stadsring dé Financiële Hulpverlener van 2024!

Lilian Kooistra, schuldhulpverlener bij Stadsring in Amersfoort, kreeg de meeste stemmen van het publiek en verdient daarmee de felbegeerde titel ‘Financiële Hulpverlener van 2024’. Daarnaast ontvangt ze 2.000 euro om te besteden aan een project binnen de financiële hulpverlening. Linda Voortman, wethouder in Utrecht en jurylid van deze verkiezing, maakte dit vanmorgen bekend tijdens het congres van de NVVK, branchevereniging voor financiële hulpverlening.

lees verder

Meld je aan voor 1e online masterclass op dinsdagmiddag 28 mei

Jeroen Siebelt trapt af met ‘Motiverend leidinggeven bij verandering’

Begeleid jij veranderingen binnen organisaties, afdelingen of teams op het terrein van financiële hulpverlening? En wil je meer leren over leidinggeven bij verandering zodat je team beter kan presteren en plezieriger gaat samenwerken? Meld je dan aan voor deze exclusieve masterclass! 

lees verder

Schroom schuldhulpverlener om Suwinet Inkijk te gebruiken is niet nodig

Financiële hulpverleners hoeven niet ‘bang’ te zijn om AVG-regels te overtreden bij het raadplegen van gegevensbronnen als Suwinet Inkijk. ‘Alles wat je te zien krijgt, is precies afgestemd op wat je nodig hebt als schuldhulpverlener, daar hebben juristen naar gekeken’, zegt Jessica van Roessel van Suwinet-beheerder BKWI.

lees verder

'Eerst op vakantie naar Bali? Ik zat met mijn oren te klapperen'

Consulent intake Andrea Winkel van de Groningse Kredietbank (GKB) heeft ze nu en dan voor zich: klanten die ze het liefst door elkaar zou willen schudden. Zoals Pascal, die niet wil inzien hoe hij er financieel voor staat. En hij wil eerst nog op vakantie.

lees verder

Gemotiveerde teams bij Expeditie Vroegsignalering

Hallo allemaal en welkom bij de nieuwste update over de NVVK Expeditie Vroegsignalering! Ik ben Nico Wuarbanaran en als expeditieleider hou ik jullie graag op de hoogte van deze spannende reis! Enkele weken geleden zijn we met groot enthousiasme begonnen aan deze innovatieve en avontuurlijke rally met als eindbestemming hoe we vroegsignalering nog effectiever kunnen inzetten.

lees verder

Alimentatieverplichting opschorten vanwege een schuldregeling: hoe werkt dat?

Ter voorbereiding op een informatieve Donderdagmiddagsessie in september over 'nihilstelling alimentatie' zoeken we goede voorbeelden van complexe dossiers rond dit onderwerp. In september bespreken we ze en geven we aan welke mogelijkheden je allemaal hebt. Meld casussen en vragen rond dit onderwerp aan!

lees verder

Kredietbank Limburg gaat steunmaatregel Limburgse gedupeerden wateroverlast uitvoeren

Sommige gedupeerden van de wateroverlast in Limburg van juli 2021 ontvangen extra financiële hulp van de overheid. NVVK-lid Kredietbank Limburg krijgt een belangrijke rol bij de uitvoering van de steunmaatregelen.

lees verder
Werken bij de NVVK

Ben jij een creatieve, ondernemende denker met een juridische achtergrond?

Onze vereniging heeft behoefte aan een juridische adviseur die ons helpt bij onze missie: mensen met financiële vragen en problemen sneller en beter helpen. Doe je mee?

lees verder
Vragen? Stel ze op onze communities: vroegsignalering, jongeren en onze vraagbaak voor leden
Agenda
Agenda icoon
27 mei

Waarborgfonds saneringskredieten

Waarborgfonds Saneringskredieten

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online