schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

09 april 2024

Wie wordt dé Financiële Hulpverlener van 2024?

Lilian Kooistra, Jessica Pieters en Bahattin Turkoglu bereiken finale

Lilian Kooistra, schuldhulpverlener van Stadsring in Amersfoort, Jessica Pieters, budgetconsulent bij de Volkskredietbank Noord-Oost Groningen en Bahattin Turkoglu, financiële hulpverlener en coördinator bij De Schie in Capelle aan den IJssel maken kans op de titel ‘Financiële Hulpverlener 2024’.

lees verder

15 informatieve workshops, 6 inspirerende werkbezoeken: stel je eigen programma samen

Dit is waarom je ons congres niet wilt missen

Vanaf vandaag is het mogelijk om als deelnemer van ons congres je keuze te maken uit de workshops en werkbezoeken die we dinsdag 14 mei aanbieden. Stel je keuzeprogramma snel samen, want het aantal plaatsen per onderdeel is gemaximeerd. Ben je nog niet aangemeld? Doe het vandaag, want ook het aantal toegangskaarten is niet onbeperkt!

lees verder

Workshop AI, armoede en schulden op NVVK-congres

Incasso-organisatie Intrum detecteert via AI mensen met problematische schulden. En jij?

Toon, woordkeus en tijdstip van een digitaal gesprek leren incasso-organisatie Intrum of een klant kans heeft op probleemschulden. Daarvoor zet het bedrijf kunstmatige intelligentie in. Op ons congres gaan we na wat de impact van AI is op ons werk. Doe mee!

lees verder

Doorlooptijd verkort tot 60 dagen

Team 'Gladiolen' uit Nijmegen wint NVVK-Expeditie

Het team Gladiolen (de medewerkers van bureau Schuldhulpverlening en Gemeentelijke Kredietbank Nijmegen) wint de NVVK Expeditie 'Versnelling doorlooptijden'. Het team wordt op de hielen gevolgd door de teams van Kredietbank Amsterdam en Kredietbank Rotterdam.

lees verder

We're hiring!

NVVK zoekt nieuwe directeur voor verenigingsbureau

Buitenkans! We zoeken een nieuwe directeur. Een fantastische uitdaging bij een organisatie die van grote maatschappelijke betekenis is, samen met vakinhoudelijke professionals, het bestuur van de vereniging en een groot stakeholdersveld. Interesse?

lees verder

‘Betere samenwerking tussen bewindvoerders en gemeenten bespaart geld’

Goede samenwerking en betere communicatie tussen bewindvoerders en gemeenten zorgt er aantoonbaar voor dat mensen sneller uitstromen en weer zelfredzaam zijn. Tijdens het recent gehouden Rondetafelgesprek over bewind in de Tweede Kamer benadrukte NVVK-bestuurslid Marjolein Smith het belang van het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM in het bevorderen van de samenwerking.

lees verder

Eindeloos thee drinken om vertrouwen te winnen

De kunst van het in contact komen – volgens Arjan Boven is dat de kern van zijn werk. Als consulent Vroegsignalering in Opsterland (Friesland) komt hij steeds weer in andere situaties terecht. Bij mevrouw Posthuma moest hij veel tijd en geduld hebben. En veel thee drinken.

lees verder

'Een audit brengt de organisatie verder'

Bereid je goed voor, en wees je ervan bewust dat een audit je organisatie verder helpt. Dat is het advies van Martine Epping van NVVK-lid Den Haag. 'Van een audit leer je veel.' Bovendien is het nuttig wanneer een buitenstaander meekijkt met een nieuwe tool, zoals het dashboard over geld en schulden in Den Haag.

lees verder

‘Laat externe financiële hulpverleners toe tot Suwinet’

Het kabinet wil het niet-gebruik van inkomensondersteunende voorzieningen tegengaan. Daarvoor is de wet 'Proactieve dienstverlening SZW' in de maak. In onze consultatiereactie op de wet vragen we aandacht voor financiële hulpverleners die op basis van uitbesteding voor een gemeente werken. Zij moeten ook toegang krijgen tot het bijbehorende systeem Suwinet.

lees verder

‘Met beeld het verhaal vertellen: dat doe ik ook voor de NVVK het liefst’

Ze fotografeert al jaren voor de NVVK omdat ons werk haar ‘vaak uitdaagt om dingen te fotograferen die niet gefotografeerd kunnen of mogen worden’. Onze huisfotograaf Tjitske Sluis won onlangs de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse fotojournalistiek en documentairefotografie: de Zilveren Camera.

lees verder
Goed om te weten
Ondertussen op de communities
Agenda

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online