schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

4 juni 2024

Sluit 13 juni aan bij onze Donderdagmiddagsessie over dit onderwerp!

NVVK wijzigt Gedragscode Schuldhulpverlening

Op de voorjaars-ledenvergadering hebben de NVVK-leden ingestemd met een aanpassing van de Gedragscode Schuldhulpverlening. Voortaan is de Vtlb-norm leidend voor de afloscapaciteit. De definitie voor een ‘problematische schuld’ is gelijk aan die in de Faillissementswet.

lees verder

NVVK, Horus en NBBI in brief aan ministers:

‘Werk aan draagvlak en commitment om tot ‘bewindvoeringsakkoord’ te komen’

Ontwikkel een gemeenschappelijk gedragen visie op kwaliteit, toezicht en bekostiging van bewindvoering, schrijven we samen met Horus en de NBBI in een brief aan de ministers Weerwind (minister voor Rechtsbescherming) en Schouten (minister voor Armoedebeleid). 

lees verder

'Bijna de hele top-10 aan hypotheekverstrekkers aan tafel'

MUNT Hypotheken sluit aan bij Schakel!-overeenkomst NVVK

Ook hypotheekverstrekker MUNT Hypotheken gaat nauw samenwerken met NVVK-leden om klanten met schulden te helpen hun woning te behouden. Daarvoor ondertekende MUNT onlangs de Schakel!-samenwerkingsovereenkomst. ‘Deze samenwerking sluit naadloos aan op onze visie om te investeren in de financiële zelfredzaamheid van de klant, met als doel woningbehoud.’

lees verder

Meld je aan voor de 2e online masterclass op 25 juni!

Wil jij energie en plezier losmaken in je organisatie?

Begeleid jij veranderingen binnen organisaties, afdelingen of teams op het terrein van financiële hulpverlening? En wil je meer leren over hoe je de talenten van je teamleden beter tot bloei kan laten komen zodat ze met meer plezier en energie hun werk doen? Meld je dan aan voor deze interactieve online masterclass met Piet Sprangers! 

lees verder

'Belangrijke aanbevelingen om meer burgers te bereiken'

VNG, NVVK en Divosa schrijven officiële reactie op onderzoek Ombudsman

NVVK, Divosa en VNG hebben een bestuurlijke reactie gegeven op het Ombudsman-rapport over de vroegsignalering van schulden, dat eerder dit jaar uitkwam. Het rapport wees onder meer op onderlinge verschillen tussen gemeenten bij het in een vroeg stadium opsporen van inwoners met schulden.

lees verder

'Schuldenrust verbetert leefbaarheid in de wijk'

'Het convenant met de NVVK is de kroon op sociale incasso', vindt de Haagse woningcorporatie Staedion. De corporatie tekende vorig jaar het Aedes/NVVK-convenant om schulden sneller te regelen. Sven Lubbers en Timon Walhain vertellen welke voordelen het oplevert. Voor de woningcorporatie, voor de huurders én voor schuldhulpverleners.

lees verder

Werkplein Drentsche Aa sluit aan bij NVVK

Het team 'Financieel Stabiel' van Werkplein Drentsche Aa (WPDA) ontving onlangs het lidmaatschapscertificaat van de NVVK. Werkplein Drentsche Aa is de sociale dienst van de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo. ‘Met het lidmaatschap tonen we aan dat we aan hoge kwaliteitseisen voldoen.’ 

lees verder
Werken bij de NVVK

Word jij de spil van het NVVK-verenigingsbureau?

Regelen, bellen, helpen met agendabeheer en het maken van afspraken, administratieve ondersteuning, notuleren en persoonlijke assistentie: bij het NVVK-verenigingsbureau is er elke dag weer veel te doen. Past dit bij jou? Kom dan eens praten, want we zoeken een getalenteerde office-managementassistent.

lees verder
Vragen? Stel ze op onze communities: vroegsignalering, jongeren en onze vraagbaak voor leden
Agenda
Agenda icoon
17 juni

Online NVVK informatiebijeenkomst

Saneringskrediet voor Ondernemers
Agenda icoon
25 juni

Online masterclass en workshop

Sturen op talentontwikkeling

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online