schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

25 januari 2024

NVVK Live do 25-01: Soler Berk over zijn werk voor de Belastingdienst

Bijna 70.000 mensen claimen schade Toeslagen-affaire; deze man moet herhaling voorkomen

Wie vastloopt in zijn contacten met de Belastingdienst, kan binnenkort hulp vragen van De Belangenbehartiger. Dat is een afdeling bij de Belastingdienst die 'ondersteuning biedt aan belastingplichtigen en toeslaggerechtigden die zijn vastgelopen in de verschillende processen.' 

lees verder

Doe mee aan deze spannende en leerzame reis

Nieuwe Expeditie in aantocht: 'Doeltreffende vroegsignalering'

Na 2 expedities waarin teams van vooral gemeenten en kredietbanken werkten aan het verkorten van de doorlooptijden van hun schuldregelingstraject, ontwikkelen we nu ook een Expeditie Vroegsignalering. We geven je graag een kijkje in de keuken tijdens de voorbereiding.

lees verder

Meld je uiterlijk 1 maart aan of draag iemand voor

Je verdient het om Financiële Hulpverlener van 2024 te worden!

Jouw werk verdient erkenning en waardering. Daarom organiseren we dit jaar weer de verkiezing van de Financiële hulpverlener van het jaar. Meld jezelf aan of een collega! Bekijk de video waarin Marjorie Malbons, finalist uit 2022, vertelt waarom het een heel goed idee is om jezelf of een collega aan te melden.

lees verder

Hilversum zette door B&W aangevraagd beschermingsbewind in

'Bewindvoering, dat kunnen we toch zelf regelen?'

Wat kan een gemeente doen als een inwoner totaal niet meewerkt om huisuitzetting te voorkomen? Hilversum pionierde met beschermingsbewind op aanvraag van B&W. Het is een onbekend maar nuttig instrument. Na veel uitzoeken en uitleggen aan partners lukte het de hulpverleners. ‘Mooi om te zien dat deze inwoner nu snapt dat wij er zijn om te helpen.’

lees verder

NVVK: handhaaf minister voor Armoede, koppel portefeuilles Msnp en Wsnp

In een brief aan informateur Plasterk en de fractievoorzitters van PVV, VVD, NSC en BBB pleiten we voor het handhaven van een minister voor Armoedebeleid in het nieuwe kabinet. Die minister moet wat ons betreft gaan over zowel de Msnp als de Wsnp.

lees verder

Routekaart Financiële Zorgen toont toekomstperspectief

De VNG nodigt gemeenten uit tot een 'stap in de toekomst van effectieve schuldhulpverlening' met de routekaart Financiële Zorgen. Het is 'een hulpmiddel voor gemeenten om de dienstverlening aan inwoners met financiële problemen te optimaliseren en verbeteren', aldus VNG .

lees verder

Gemeente Berg en Dal en Brezs: verschillend maar ook weer niet

Op de valreep van 2023 hebben de gemeente Berg en Dal en juridisch adviesbureau Brezs de NVVK-audit met een positief resultaat afgerond, met een certificaat en het NVVK-lidmaatschap op zak gingen zij het nieuwe jaar in.

lees verder

Schulden en toch in een koopwoning blijven wonen

In 75 minuten leert deze Donderdagmiddagsessie je alles over de manier waarop de organisatie Nationale Hypotheek Garantie (NHG) je kan helpen een koopwoning van een hulpvrager te behouden wanneer er schulden zijn. Als hulpverlener werk je daarbij altijd via de betrokken hypotheekverstrekker.

lees verder
Goed om te weten
Vragen? Stel ze op onze community
Agenda
Agenda icoon
27 februari

Fysieke bijeenkomst

NVVK-Jongerenoverleg
Agenda icoon
27 februari

Informatiebijeenkomst voor gemeenten

Waarborgfonds Saneringskredieten

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online