schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

26 maart 2024

Dienstverlening gelijktrekken om hulpaanbod te versterken

‘Basisdienstverlening schuldhulpverlening’ in iedere gemeente

NVVK-voorzitter Marco Florijn ondertekende op 21 maart samen met minister Schouten, VNG-portefeuillehouder Peter Heijkoop en Divosa-voorzitter Erik Dannenberg een gezamenlijk plan om de schuldhulp in Nederland te versterken. Het plan – de ‘basisdienstverlening schuldhulpverlening’ – leidt tot een hulpaanbod dat toegankelijker is en in iedere gemeente bestaat uit minimaal dezelfde elementen.

lees verder

Divosa NVVK-monitor toont trendbreuk

Meer schuldregelingen in laatste kwartaal 2023

Het aantal gerealiseerde schuldregelingen en het aantal aanmeldingen voor schuldregelingen nam in het vierde kwartaal van vorig jaar toe. Dit blijkt uit de 'Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden' van Divosa en de NVVK. Het is voor het eerst dat de monitor een stijging laat zien sinds de looptijd van schuldregelingen per 1 juli 2023 halveerde naar 18 maanden.

lees verder

NVVK Live met Amsterdamse beleidsadviseur Sander Havermans

Sterke daling aantal Amsterdammers in schuldenbewind

Vorig jaar nam het aantal Amsterdammers dat schuldenbewind krijgt, voor het eerst in jaren af - met maar liefst 15 %. Het gemeentelijke convenant met bewindvoerders groeide in bereik en 'dekt' inmiddels 60% van de lopende bewinden. Sander Havermans vertelt donderdag 28 maart in NVVK Live hoe Amsterdam deze successen kon boeken. Kijk mee!

lees verder

Workshops en werkbezoeken in het hart van ons werk

Dit is waarom je het NVVK-congres niet wilt missen

Basisdienstverlening, bereik vergroten, meer aandacht voor begeleiding, ondernemers helpen, rechters over de Msnp: alle hot topics uit ons werkveld komen langs bij de workshops en werkbezoeken op ons congres op dinsdag 14 mei. Schrijf je in en doe mee!

lees verder

Kamerleden CDA en Groenlinks/PvdA op werkbezoek

'Meer armoedebestrijding, minder GGZ'

De landelijke Armoedecoalitie ontving de Kamerleden Inge van Dijk (CDA) en Mohamed Mohandis (GL/PvdA) in de Haagse Laakwijk, waar de mensen bijna 10 jaar korter leven dan elders. ‘Veel werkenden hier komen niet rond’, vertelde opbouwwerker Linda Klee.

lees verder

Kortere doorlooptijden, zo doen ze dat in Tiel en Groningen

In Tiel en Groningen keken teams kritisch naar hun eigen werkwijze om te zorgen dat schuldregelingen van hulpvragers eerder kunnen starten. Hun tips? Beter gebruik maken van de NVVK-convenanten, nauwer samenwerken binnen teams en er alles aan doen om traag reagerende schuldeisers mee te krijgen.

lees verder

'Tijdens de gesprekken valt het kwartje vaak al'

Een audit voor NVVK-leden is gericht op ontwikkeling en betere resultaten. Auditoren Marieke Groenendijk van KIWA en Petra van der Jagt van CIIO vertellen hoe zij te werk gaan en wat hen opvalt. 'Het gaat er niet om gebreken te benoemen, het gaat om ontwikkeling.'

lees verder

Kleine schulden klein houden, hoe doen we dat?

In de podcast 'Money Matters' geeft NVVK-directeur Geert van Dijk zijn visie op de schuldenproblematiek in Nederland. Hij doet dat in een gesprek met Ruben Koekoek, oprichter van Social Finance NL. Over het belang van een financiële APK voor iedereen, en waarom mensen met weinig geld soms toch een teddybeer van 200 euro kopen.

lees verder
Goed om te weten
Community
Agenda
Agenda icoon
11 april

Online informatiebijeenkomst

Schuldenknooppunt
Agenda icoon
25 april

Online informatiebijeenkomst

Waarborgfonds Saneringskredieten

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online