schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

8 februari 2024

NVVK-congres 14 mei: over hulp met oog voor zelfbeschikking

‘Met jou wil ik door' | Stevige basis, duurzaam resultaat

726.000 mensen hebben schulden, slechts een kwart meldt zich voor hulp. Hoe komt dat? Helpt het om eens kritisch naar onszelf en ons hulpaanbod te kijken? ‘Maak persoonlijke controle en grip op het leven uitgangspunt,’ betoogt professor Will Tiemeijer op ons congres op 14 mei in Tivoli Vredenburg (Utrecht).

lees verder

NVVK-lid De Schie benadrukt belang van opbouwen vertrouwensband

'Te weinig oog voor informele schulden'

Een klacht is een gratis advies, en alleen al daarom is het goed kennis te nemen van het onderzoek naar informele schulden in de moslimgemeenschap, dat het Kennisplatform Inclusief Samenleven publiceerde. Dat onderzoek gaat namelijk onder andere over het perspectief van mensen met informele schulden op ons werk.

lees verder

Kamerleden NSC en CU op werkbezoek in Utrecht

'Moment van schone lei met geen pen te beschrijven'

Sandra Palmen (Nieuw Sociaal Contract) en Don Ceder (ChristenUnie) hebben als Kamerleden 'Armoede en schulden' in hun portefeuille. De Landelijke Armoedecoalitie nodigde ze uit voor een werkbezoek in Utrecht. Daar ontmoetten ze ervaringsdeskundigen en professionals uit het sociaal domein.

lees verder

Wethouder Velzen (Inkomen & schuldhulpverlening) ondertekent convenant Lokale Overheid

Zoetermeer gaat voor sneller en beter schuldregelen

Zoetermeer gaat voor snellere en betere schuldhulpverlening. Door het convenant Lokale Overheid te ondertekenen biedt de gemeente haar inwoners snellere schuldenrust. Het convenant regelt dat de gemeente in haar rol van schuldeiser snel meewerkt aan schuldregelingen.

lees verder

Demissionair minister Carola Schouten wil 'meters maken' in Basisdienstverlening

Voor het eerst sinds de Tweede Kamerverkiezingen vond er een commissiedebat plaats over het armoede- en schuldenbeleid. Nieuwe Kamerleden maar ook ervaren woordvoerders bespraken actuele thema's uit ons werk. Minister Schouten ging in op vragen over de voortgang van de totstandkoming van de Basisdienstverlening.

lees verder

Winterwebinar Vtlb: het nieuwe Vtlb-rapport

Wat is er gewijzigd in de Vtlb-berekening voor het eerste halfjaar van 2024? Moet je het Vtlb in lopende schuldregelingen opnieuw berekenen? Welke ontwikkelingen zijn er in de vergoeding voor de Wsnp-bewindvoerder? De NVVK en bureau Wsnp beantwoorden deze vragen in een 50 minuten durend webinar dat nu online staat.

lees verder

Ik constateer: een hoge leercurve en veel competitie!

Met mijn 8 teams ben ik inmiddels halverwege de NVVK Expeditie. Hoog tijd voor een tussenstand. De leercurve blijkt weer torenhoog, de competitiegeest is ongeëvenaard. Lees mee, ontdek hoe leuk het is om mee te doen met de Expeditie en bewonder de creativiteit die loskomt. 

lees verder

Kijk hier NVVK Live terug

NVVK Live van 25 januari ging onder leiding van voorzitter Marco Florijn over de onthutsende ervaringen van Soler Berk bij zijn werk als kwartiermaker voor De Belangenbehartiger bij de Belastingdienst. Chris Bakhuis vertelde over de nieuwe rol van de gerechtsdeurwaarder, en Peter Heijkoop deelde stimulerende ervaringen uit Dordrecht. Kijk de aflevering hier terug.

lees verder
Goed om te weten

Twee vragen over onze nieuwsbrief, wat vind jij?

We willen graag van je weten hoe vaak je onze nieuwsbrief wilt ontvangen, en wat je favoriete dag is om 'm in de bus te krijgen. Fijn als je even reageert!

Community
Agenda
Agenda icoon
27 februari

Fsyieke bijeenkomst

NVVK-Jongerenoverleg

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online