Overslaan en naar de inhoud gaan

NVVK 90 jaar

Jubileumjaar

NVVK 90 jaar

In 2022 bestaat de NVVK 90 jaar. Dat jubileum laten we niet ongemerkt voorbijgaan. We blikken via artikelen op de website terug op ons verleden en we kijken ook vooruit naar de toekomst: welke kant moet het op met de financiële hulpverlening in Nederland?

Effect van ons werk

Op dinsdag 12 april presenteerden we nieuw onderzoek naar de meetbare effecten van financiële hulpverlening. Het onderzoek voerden we uit met verschillende partners, waaronder de Hogeschool van Amsterdam.

Jubileumcongres in Spoorwegmuseum Utrecht

Op donderdag 15 september organiseren we ons tweede jubileumcongres, in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Dan gaat een documentaire in première waarin hulpvragers en hulpverleners onderzoek doen naar de impact van financiële hulpverlening. Aanmelden voor dit congres kan binnenkort via deze link.

Logo jubileum

Nieuws over NVVK Jubileum

 1. Jan Siebols breed.jpg

  'Met confetti in mijn haar op tv in de 5-uur show’

  Wsnp en vroegsignalering: Jan Siebols maakte de geboorte mee

  19 april 2022

  Jan Siebols (70) was vanuit zijn functie van directeur van de Stadsbank Leiden van 1993 tot 1999 voorzitter van de NVVK. Binnen en buiten de vereniging maakte hij in die periode ingrijpende veranderingen in de schuldhulp van dichtbij mee.

 2. Still Maxima.jpg

  In vogelvlucht door ons Voorjaarcongres

  19 april 2022

  Tijdens ons zonovergoten en drukbezochte Voorjaarscongres in Enschede verwelkomden we onder andere koningin Máxima. Maar minstens zo blij waren we met alle hulpverleners, hulpvragers en andere betrokken professionals uit ons netwerk die het congres bezochten. Bekijk de videosamenvatting hier.

 3. Maxima luistert naar deelnemers Meetbaar.jpg

  Financiële hulpverleners gaan intensieve tijden tegemoet, bleek op het NVVK-Voorjaarscongres

  Energiebedrijven: ‘De winter wordt zwaar’

  15 april 2022

  De echte pijn van de energiecrisis komt nog, want energieleveranciers verkopen tot nu toe nog energie die relatief goedkoop werd ingekocht. Maar de consumententarieven stijgen al, en de betaalachterstanden ook. Schuldhulpverleners en schuldeisers gaan uitdagende tijden tegemoet, bleek tijdens het NVVK- Voorjaarscongres in Enschede.