Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerker

Ronit van der Schaaf

Ronit van der Schaaf

r.vanderschaaf@nvvk.nl 06 - 83 26 85 33 beleidsadviseur

Wie ben je?

Mijn naam is Ronit van der Schaaf, ik ben master student Public Affairs aan de universiteit Leiden en sinds 2020 werk ik voor de NVVK. 


Wat doe je voor de NVVK?

Mijn bachelor scriptie schreef ik voor de NVVK en ging over de samenwerking tussen gemeenten en bewindvoerders. Op dit moment houd ik mij hier nog steeds mee bezig. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het thema jongeren en schulden en ben ik projectleider voor het programma ‘Minder Regeldruk, Klant Voorop’.

Wat motiveerde je om voor de NVVK/in deze branche te gaan werken?

Ik zie het als mijn maatschappelijke plicht om kwetsbare doelgroepen te beschermen en te helpen. Van jongs af aan houd ik mij bezig met maatschappelijke problemen en uitdagingen. Bij deze branche komen al mijn interesses samen: politiek, maatschappij, economie en bureaucratie. Financiële dienstverlening is erg complex, tegelijkertijd moeten de meest kwetsbare hier mee dealen. Het motiveert mij om op zoek te gaan naar een balans voor de uitvoer tussen bureaucratische complexiteit en passende dienstverlening voor de cliënt.

Wat hoop je persoonlijk te bereiken voor de NVVK?

Ik hoop dat ik met mijn frisse blik en ambitieuze houding de leden van de NVVK op de juiste manier kan ondersteunen. Met name de leden die te maken hebben met de jongere generatie. Financiële dienstverlening is al complex genoeg. Met de vereniging van de branche staan we samen sterk en kunnen we het elkaar een stukje eenvoudiger maken.

Waar mogen mensen je voor wakker maken?

Mensen mogen mij ’s nachts wakker maken voor een debat over het armoedevraagstuk. Maar, om het iets luchtiger te houden vind ik het ook heerlijk om samen in een koor te zingen.