schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

25 mei 2022

NVVK Studiedag 7 juni legt accent op financiële begeleiding

Ben jij bewindvoerder? Dan kom je natuurlijk naar onze studiedag

De NVVK verenigt behalve schuldhulpverleners ook bewindvoerders. Onze komende studiedag is voor alle leden relevant. We hebben deze keer extra veel aandacht voor bewindvoerders. Meld je aan!

lees verder

'Opkomen voor slachtoffers systeemgeweld’

Ombudsman Rotterdam Marianne van den Anker spreekt op NVVK Studiedag

Op onze studiedag over het belang van maatwerk en oog voor het individu spreekt ook Marianne van den Anker, sinds 1 maart de ombudsman voor Rotterdam en omstreken. ‘Als je de regels, wetten en de weg binnen de overheid niet goed kent loop je de kans slachtoffer te worden van systeemgeweld’, zegt ze.

lees verder en meld je aan

Kamerlid Hülya Kat op bijeenkomst over nieuwe Schuldenwet

'Laat gemeenten regelingen afdwingen bij schuldeisers'

Tijdens een discussiebijeenkomst van NVVK-leden over één nieuwe Schuldenwet leverde ook D66-Kamerlid Hüliya Kat een bijdrage aan de gedachtenvorming. Het Kamerlid verwacht dat gemeenten met een nieuwe Schuldenwet 'meer ruimte krijgen om schuldregelingen af te dwingen bij schuldeisers.'

lees verder

Kom naar onze Donderdagmiddagsessie

Tientallen signalen van financiële hulpverleners die vastlopen bij openen bankrekening

De NVVK heeft de laatste 1,5 jaar tientallen signalen gehad van vastlopende hulpverleners én klanten in hun pogingen om weer over een bruikbare rekening te kunnen beschikken. In het voorjaar van 2021 is de NVVK daarom – samen met Valente – in gesprek gegaan met Betaalvereniging Nederland en de banken. Op 16 juni vertellen we je alles over het resultaat in een Donderdagmiddagsessie.

lees verder

'Nieuwe NVVK Audit geschikt om schuldhulpverlening in je organisatie te profileren'

Oefenen met de Kwaliteitskader Zelfscan

Het nieuwe Kwaliteitskader van de NVVK is veel meer dan alleen een audit. De tegelijkertijd ontwikkelde Zelfscan biedt de mogelijkheid om als organisatie eens goed in de spiegel te kijken voordat de auditor langskomt. Op dit moment gebruiken veel leden de Zelfscan als eerste kennismaking met het Kwaliteitskader en als voorbereiding op de audit. De audit wordt uitgevoerd door onafhankelijke certificeerders.

lees verder

NVVK-kernteam denkt mee en zorgt voor werkbare afspraken

Zo komen convenanten tot stand bij de NVVK

De lokale belastingorganisaties, verenigd in de LVLB, ondertekenden het Lokale overheid-convenant met de NVVK. Monique van Kessel, senior schulddienstverlening bij de gemeente Zwolle, vertegenwoordigde de werkvloer bij de voorbereidende gesprekken. Ze geeft ons een kijkje achter de schermen. 

lees verder
En verder
Agenda

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online