schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

16 november 2022

'Leven van 50 euro per week? Alleen met macaroni en ketchup'

'Ik kwam de afgelopen tijd veel paniek tegen, bij mensen die voorheen nooit met schulden te maken hadden', zegt hulpverlener Patrick Verbaarschot. Twintig jaar was hij schuldhulpverlener, nu is hij woonconsulent en adviseur. In NVVK Live reageert hij op onze campagne 'Samen sterker in financiële hulp' en vertelt hij wat hij tegenkomt in zijn dagelijks werk. Geef je op en kijk mee!

lees verder

Talkshow NVVK 24 november geeft je tips en helpt je verder. Meld je snel aan.

Soms is de Wsnp de meest logische bestemming. Maar hoe kom je er zo snel mogelijk?

Een hindernisbaan zonder finish, zo betitelde de Ombudsman in 2020 het traject Msnp-Wsnp. Voor de NVVK was het reden de campagne 'Samen sterker in financiële hulp' te starten. Daarmee brengen we de verschillende partijen dichter bij elkaar, zodat hulpvragers voor wie de Wsnp een betere oplossing is, soepeler doorstromen. In NVVK Live op donderdag 24 november gaan we in op de resultaten tot nu toe.

lees verder

Eveline ging van Msnp naar Wsnp

'Ik heb dankzij Wsnp een schone lei. Maar als er onverwachts iemand aanbelt, schrik ik nog altijd'

Schrikken als de deurbel gaat. Voor Eveline is het een erfenis uit de tijd dat het aanmaningen regende en er met enige regelmaat deurwaarders voor de deur stonden. De tijd dat ze de kinderen van school haalde en bij thuiskomst een pamflet met de tekst 'OPENBARE EXECUTIEVERKOOP' op de deur zag hangen. Ze is dankbaar dat ze van haar schulden af is, maar vraagt zich wel af waarom het allemaal zo lang moest duren.

lees verder

4 supernuttige bijeenkomsten die je een blik achter de schermen geven bij NVVK-leden

Mogen medewerkers meesturen in jouw organisatie?

NVVK-leden zijn wendbaar en gaan mee met maatschappelijke ontwikkelingen. Zeker. Maar hoe breng je daarbij de leiding van de organisatie en de medewerkers met elkaar in gesprek? Leeft de NVVK-Belofte echt, op de werkvloer? Of gaat het alleen maar aan de bestuurstafel over die Belofte? We gaan het erover hebben op maandagmiddag 28 november. Kom ook!

lees verder

Minister Schouten lanceert nieuwe campagne

'Veel mensen kennen de weg niet naar de schuldhulp van de gemeente'

'We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat mensen hun geldzorgen voor zich houden en dat de problemen zich opstapelen', vindt minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. ‘Ook moeten we nog veel beter vertellen welke hulp en ondersteuning er is.' Daarom start ze vandaag een nieuwe campagne, met als slogan: Je staat er niet alleen voor.

lees verder
Ander nieuws
Agenda
Agenda icoon
22 november

Alleen voor leden van de NVVK

Algemene Ledenvergadering

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online