schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

1 december 2022

Beslagvrije voet gaat fors omhoog

Minimumloon stijgt, pas Vtlb bijtijds aan

Het minimumloon en de uitkeringen in het kader van de Participatiewet gaan per 1 januari met 10,14 % omhoog. Om ervoor te zorgen dat ook mensen in schuldregelingen (en vergelijkbare regelingen) hiervan profiteren, moet hun Vrij te laten bedrag opnieuw berekend worden. Doe dat zo snel mogelijk.

lees verder

Schulden en een eigen huis: breng je kennis op peil

Betekent het bezit van een eigen huis altijd dat je dat huis moet verkopen als je schulden hebt? Niet altijd, wijst de praktijk uit. We organiseren er een online Donderdagmiddagsessie over, waarin we met medewerking van NVVK-lid Den Haag ook een nieuwe service van de NVVK presenteren: de Vraagbaak Hypotheken en schulden.

lees verder

Interactieve zelfscan helpt je bij het doorlichten van je organisatie

Deze zelfscan brengt snel in beeld hoe jij en je collega's functioneren

Om je voor te bereiden op de NVVK audit is er de zelfscan. Uit een recente bijeenkomst die we erover organiseerden, blijkt dat de zelfscan heel effectief is om blinde vlekken in je organisatie in kaart te brengen. We maakten het invullen makkelijker door de publicatie van een interactieve versie. Maak er gebruik van!

lees verder

Doe kosteloos mee met dit onderzoek naar de omgang met de NVVK Belofte in de praktijk

Hoe ervaart een hulpvrager jouw organisatie?

Elk NVVK-lid belooft op basis van de NVVK Belofte om volgens 6 heldere uitgangspunten hulpvragers tegemoet te treden. De NVVK gaat nu onderzoeken hoe die Belofte in de praktijk functioneert. De eerste 20 leden die zich melden mogen gratis meedoen aan het onderzoek.

lees verder

'Kijk per persoon welke aanpak het beste werkt'

Toine lost zijn schulden af en blijft ondernemer

Ondernemers met schulden moeten bij hun gemeente kunnen aankloppen voor schuldhulpverlening. Maar elke gemeente regelt dit op haar eigen manier, met wisselend succes. We publiceren daarom een serie interviews met ondernemers en hun hulpverlener. Dit is deel 1: ondernemer Toine klopte aan bij NVVK-lid FIMA Schuldhulp voor Bedrijven.

lees verder

Onze maandelijkse talkshow: kijk hem terug en geef je op voor de volgende

In NVVK Live, onze maandelijkse talkshow vanuit ons verenigingsbureau in Utrecht, bespraken we mogelijkheden om hulpvragers soepeler te begeleiden van Msnp naar Wsnp. Ellen Karstens van PLAN-groep schoof aan, en Frank Dijkstra vertelde hoe je schuldregelingen kunt redden met inzet van het Waarborgfonds saneringskredieten. Kijk de uitzending terug en geef je op voor de volgende. 

lees verder

Verbeterde vroegsignaleringsafspraken met energie- en drinkwaterbedrijven

In overleg met energie- en drinkwaterbedrijven hebben de NVVK en VNG een weeffoutje in de afspraken rond vroegsignalering hersteld. De wijziging heeft geegevolgen voor zorgverzekeraars en verhuurders. De afgesproken nieuwe termijnen zorgen ervoor dat energiebedrijven sneller signalen kunnen geven, terwijl drinkwaterbedrijven juist wat langer kunnen wachten tot de betaalachterstand groot genoeg is om bijvoorbeeld een huisbezoek te rechtvaardigen.

lees verder

Nadenken over de kwaliteit van je werk? Je kunt het ook samen doen

Om leden te helpen bij het verhogen van de kwaliteit van hun werk organiseren we 2 bijeenkomsten. We gaan in op de vraag: 'Hoe ga jij om met alle versnellingsinitiatieven in ons werk?' We bespreken ook: 'Wie zijn je samenwerkingspartners en wat is de kwaliteit van hun werk?' Doe mee en ga in gesprek met andere leden!

lees verder
Ander nieuws
Agenda
Agenda icoon
6 december

Elke gemeente saneringskredieten: het Waarborgfonds regelt het

Waarborgfonds Saneringskredieten
Agenda icoon
12 december

Update herziene afspraken met energie- en watersector

Vroegsignalering van schulden

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online