schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

9 maart 2023

NVVK-congres neemt je mee in je zoektocht naar effectieve begeleiding

Halveren saneringstermijn maakt nazorg belangrijker

Jouw werk verandert ingrijpend als we overschakelen op een saneringstermijn van 18 in plaats van 36 maanden. Die verandering vraagt om scherpere keuzes op het gebied van begeleiding en nazorg. Tijdens ons mei-congres gaan we daarom uitgebreid in op het onderwerp. Wil je zeker weten dat je erbij kunt zijn? Dan is het verstandig je tijdig aan te melden.

lees verder

Ervaringsdeskundige Jessica bij Donderdagmiddagsessie 6 april:

Zonder eten geen aandacht voor formulieren

Nieuw onderzoek dat de Hogeschool Utrecht eerder dit jaar presenteerde laat zien dat mensen in bewind substantieel minder financiële vaardigheden hebben dan mensen in schulden. Met lector Nadja Jungmann en onderzoeker Rosanne Oomkens gaan we na welke lessen het onderzoek biedt. Ook ervaringsdeskundige Jessica doet mee.

lees verder

NVVK reageert in consultatieronde op Wet handhaving sociale zekerheid

'Liever oplossen dan afstraffen'

Het huidige sanctieregime in de sociale zekerheid is niet meer van deze tijd, blijkt uit het voorstel voor de Wet handhaving Sociale Zekerheid. De huidige regels vormen een drempel voor hulpvragers. Want hulp vragen bij dezelfde overheid die je in de schulden gebracht heeft met hoge boetes is voor veel mensen geen makkelijke stap. 

lees verder

NVVK Jongerenoverleg 30 maart

'Financiële valkuilen bij flexibel werken en jong ondernemen'

Jongeren die aan het werk gaan als zzp'er: het loopt niet altijd goed af. Het jongerenoverleg van de NVVK wijdt haar eerstvolgende bijeenkomst aan dit onderwerp. Spreker is beleidsadviseur en projectleider bij de Belastingdienst Eline Ophorst. Geef je op!

lees verder

Gemeente reageert binnen 3 dagen

Pilot 'warm doorverwijzen' met waterbedrijf Evides van start

 Wie een achterstand heeft bij waterbedrijf Evides en open staat voor hulp, wordt warm doorverwezen naar de gemeentelijke schuldhulp. Die reageert binnen 3 dagen op de melding. Naar verwachting draagt deze werkwijze bij aan het sneller bieden van hulp, het eerder accepteren van hulp én klanten die sneller financieel gezond zijn.

lees verder

Oproep NVVK: blijf schuldregelingen starten

De komende weken werkt het ministerie van SZW samen met de NVVK, de VNG en andere partijen aan de vormgeving van de verkorte aflosperiode in de Msnp. De termijn van een minnelijk schuldsaneringstraject is feitelijk niet meer dan een onderlinge afspraak tussen schuldeisers en schuldhulpverleners. Maar veel is nog onzeker. Tegelijkertijd moeten elke dag mensen beslissen of ze een schuldhulpovereenkomst aangaan. Begrijpelijk dus dat er veel vragen zijn.

lees verder

Goeree-Overflakkee verwerft NVVK-keurmerk financiële hulpverlening

We overhandigden de gemeente Goeree-Overflakkee het bewijs van lidmaatschap van de NVVK. Met de ontvangst van dit ledencertificaat toont Goeree-Overflakkee aan dat zij werkt op het niveau van het NVVK Kwaliteitskader. De gemeente voldoet aan de kwaliteitsnormen voor goede financiële hulp.

lees verder

Deze sessie vertelt je alles over de herberekening van het vtlb

In een uitgebreide uitlegsessie inclusief duidelijke casussen informeerden we leden en belangstellenden over de herberekening van het vtlb. Waar moet je op letten, hoe regel je het werk goed en op welke manier kan je de klus zo efficiënt mogelijk klaren? 

lees verder
Ben je financieel hulpverlener? Dan zijn deze bijeenkomsten interessant voor jou:
Agenda icoon
23 maart

Waarborgfonds saneringskredieten

Waarborgfonds Saneringskredieten
Agenda icoon
30 maart

Begeleiding en voorkomen herhaling

Webinar 113: Schulden en suïcidepreventie
Agenda icoon
31 maart

Begeleiding en voorkomen herhaling

Landelijke conferentie Gecijferdheid Telt Mee!

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online