schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

31 augustus 2022

Uitgelicht

Nog twaalf dagen, dan gaat deze docu in première

Zes duo's van hulpvragers en hulpverleners werkten sinds begin dit jaar aan een documentaire die inzicht geeft in de impact van financiële hulpverlening. Wat betekent het voor mensen met schulden als ze de stap gezet hebben naar hulp? Wie zijn de hulpverleners en hoe doen ze hun werk? Wat vinden schuldeisers van schuldhulpverlening? Op het NVVK Nazomercongres tonen we het resultaat.

lees verder

Energiearmoede vraagt een gezicht; kan jij ons daarbij helpen?

Gezocht: moedige hulpvragers

De hoge energieprijzen houden aan. Dat betekent voor de NVVK dat we aandacht vragen voor de gevolgen in het leven van hulpvragers. Ken jij hulpvragers die het aandurven te vertellen wat de hoge energietarieven voor hen betekenen? Laat het ons weten.

lees verder

Tijdig veerkracht versterken voorkomt geldproblemen

De toekomst van schuldhulp: anticiperen op life events

Pas starten met financiële hulp als iemand al betaalproblemen heeft? Volgens de Lochemse stichting Erwelzijn kan het slimmer, door via advocaten, scheidingsbemiddelaars of de Burgerlijke stand meteen in actie te komen bij life events die tot schulden kunnen leiden. ‘Een probleem los je nooit op in de situatie waardoor het ontstaan is.’

lees verder

Kijken: zomerwebinar NVVK en Bureau Wsnp

Dit webinar praat je bij over wijzigingen in het Vtlb

In 40 minuten helemaal op de hoogte van de nieuwste wijzigingen in de Vtlb-calculator? Dat kan als je het webinar bekijkt dat we samen met Bureau Wsnp maakten.

lees verder

Uitkomsten vervolgenquête schuldenrust

Bekendheid met Kennisgeving neemt toe

Vorig jaar bleek uit een enquête dat schuldhulpverleners vaak niet wisten dat ze met het versturen van een officiële Kennisgeving al bij de start van de stabilisatieperiode schuldenrust kunnen creëren. Vlak voor de zomer peilden we of onze inspanningen om de kennis hierover te vergroten effect hadden. De uitkomst: de informatie over schuldenrust is makkelijker te vinden op nvvk.nl en de bekendheid met de Kennisgeving neemt toe.

lees verder
Agenda
Agenda icoon
8 november

Studiedag NVVK

Studiedag NVVK

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online