schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

20 april 2022

Uitgelicht

Het kan weer: een heuse studiedag op locatie

Over 7 weken ben je van harte welkom op een boeiende studiedag in Rotterdam, waarin we ons focussen op financiële begeleiding. We zetten het belang van maatwerk in bewind, coaching en inkomensbeheer centraal. Wil je er graag bij zijn? Meld je hier aan.

lees verder

Financiële hulpverleners gaan intensieve tijden tegemoet, bleek op het NVVK-Voorjaarscongres

Energiebedrijven: ‘De winter wordt zwaar’

De echte pijn van de energiecrisis komt nog, want energieleveranciers verkopen tot nu toe nog energie die relatief goedkoop werd ingekocht. Maar de consumententarieven stijgen al, en de betaalachterstanden ook. Schuldhulpverleners en schuldeisers gaan uitdagende tijden tegemoet, bleek tijdens het NVVK- Voorjaarscongres in Enschede.

lees verder

Schuldpauze geeft tijd om oplossing voor schulden te zoeken

NVVK en gemeenten starten ontwikkeling Landelijke Schuldpauzeknop

Wie schulden heeft, moet de mogelijkheid krijgen schuldeisers,  tijdelijk even op afstand te houden. Dat vinden de NVVK en de gemeenten Amsterdam, Den Haag en Eindhoven. Samen leggen ze vandaag bij minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen een voorstel neer voor de ontwikkeling van een Landelijke Schuldpauzeknop.

lees verder

Nieuw: handleiding voor het implementeren en uitvoeren van convenanten

Wat is er nodig om een convenant te implementeren zodat het echt versnelling en snelle schuldenrust oplevert? Deze korte handleiding van de NVVK geeft tips voor een goede implementatie.

lees verder

'Neem ook bij uitbesteding zelf verantwoordelijkheid'

Ombudsman roept gemeenten op tot actievere rol inzake schuldhulp ondernemers

De toegang tot schuldhulpverlening voor zelfstandig ondernemers verschilt sterk per gemeente. Dat zegt de Nationale ombudsman in zijn rapport 'Zelfstandigen over de drempel'. Veel zelfstandigen met problematische schulden weten de weg naar de gemeentelijke schuldhulpverlening niet te vinden.

lees verder

'Met confetti in mijn haar op tv in de 5-uur show’

Wsnp en vroegsignalering: Jan Siebols maakte de geboorte mee

Jan Siebols (70) was vanuit zijn functie van directeur van de Stadsbank Leiden van 1993 tot 1999 voorzitter van de NVVK. Binnen en buiten de vereniging maakte hij in die periode ingrijpende veranderingen in de schuldhulp van dichtbij mee.

lees verder
En verder
Vacature
Agenda

In gesprek met elkaar/Intervisie

Durf jij het aan? Met collega's uit andere organisaties in gesprek over waar jij tegenaan loopt in je werk.

Iedere financieel hulpverlener loopt tegen vraagstukken aan. In de omgang met cliënten, met collega’s, in je organisatie. We gaan 'het land in’ om je de mogelijkheid te geven in een eerlijk gesprek lastige onderwerpen te bespreken.

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online