schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

27 januari 2022

Gemeentelijke bewindvoerders, een nieuw convenant en PLANgroep

Nieuw: NVVK Live, de talkshow van de NVVK

De discussie over gemeentelijke bewindvoerders, de problematiek van hoge energietarieven: het zijn actuele onderwerpen waarover jij vast meer wil weten. Luister donderdagmiddag 27 januari naar NVVK Live, onze nieuwe maandelijkse talkshow vanuit het verenigingsbureau van de NVVK.

lees verder

Samen met schuldeisers schulden oplossen

Haarlem 150e gemeente die Collectief Schuldregelen invoert

Begin januari ondertekende Haarlem het contract voor Collectief Schuldregelen. Kort daarvoor omarmde de gemeente de inzet van saneringskredieten en het Schuldenknooppunt al. Haarlem wil op deze manier samen met schuldeisers inwoners met schulden sneller grip geven op hun schulden - en dus op hun leven.

lees verder

Frank Dijkstra start als programmadirecteur

Waarborgfonds Saneringskredieten krijgt vorm

Het Waarborgfonds Saneringskredieten is een feit. Gemeenten kunnen er binnenkort via een naburige kredietbank een borgstelling krijgen voor saneringskredieten. Programmadirecteur Frank Dijkstra en kwartiermaker Radboud Koning vertellen over de voorbereidingen en de plannen. Er blijkt al veel animo te zijn voor deelname.

lees verder

Karen Stoffels en Pauline de Wit bespreken alle wijzigingen

Bekijk nu het webinar over de nieuwste Vtlb-calculator

In een nieuw webinar bespreken Karen Stoffels (NVVK) en Pauline de Wit (Bureau Wsnp) de nieuwe Vtlb-calculator en de wijzigingen die erin opgenomen zijn. De nieuwe aflevering van de calculator waarmee je het vrij te laten bedrag in een schuldregeling berekent kun je hier ook downloaden. 

lees verder

Monitor schuldhulpverlening in coronatijd

Vooral ondernemers hebben vragen over financiën

In de maanden september en oktober vroegen vooral eenmansbedrijfjes om financieel advies. Dat blijkt uit onze coronamonitor die we samen met Divosa onderhouden. Het aantal aanmeldingen voor schuldhulp daalde licht ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

lees verder

NVVK zoekt: Secretaresse (24 uur)

De NVVK zoekt een secretaresse voor 24 uur per week, verspreid over 3 of 4 dagen en tot 1 maart 2023 met eventuele verlenging

lees verder

NVVK onderzoekt overgang Msnp-Wsnp

Ging jouw cliënt door naar de Wsnp? Neem contact op met ons

Sommige schuldhulpverleners gaan mee met een hulpvrager als die aan de rechter moet gaan uitleggen waarom de Wsnp de aangewezen weg is om uit de schulden te komen. Hulpvragers gaan ook vaak alleen, of ze gaan samen met hun bewindvoerder of met een vrijwilliger. We zijn benieuwd hoe hulpvragers dat ervaren. Meld ze aan bij ons, dan krijgen ze na afloop van ons onderzoek een cadeaubon van 30 euro.

lees verder
Agenda

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online