schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

18 mei 2022

Uitgelicht

Van harte welkom op onze studiedag!

Workshops, lezingen, ontmoeting: de NVVK Studiedag biedt het je allemaal. Eindelijk weer eens een echte studiedag, mensen om je heen, interessante onderwerpen en waardevolle kennis. Meld je snel aan.

of lees hier verder

Kijk mee en maak kans op het nieuwe boek van Eef van Opdorp

NVVK Live, donderdag 19 mei, 16.00 uur

Budgetcoach Eef van Opdorp woog ooit 20 kilo teveel vanwege intensief feesten en vakantievieren, spendeerde BTW-inkomsten aan zichzelf, scheidde twee keer van haar partner en zat uiteindelijk berooid op een plastic tuinstoel in haar huiskamer. Van Opdorp is bekend van 'Uitstel van Executie' (RTL4). Ze schreef een nieuw boek: 'Gek van Geld'. Het komt eind mei uit, op donderdag 19 mei praat ze erover in NVVK Live.

lees verder en meld je aan

Eduard Schmidt, spreker op onze Studiedag:

Loop jij net zo hard voor een drugsverslaafde als voor een moeder met 2 kinderen?

Maatwerk leveren vinden we allemaal belangrijk, maar hoe pakt dat in de praktijk uit? Universitair docent Eduard Schmidt (Instituut Bestuurskunde, universiteit Leiden) doet er onderzoek naar. Hij wil weten of eigenschappen van de hulpvrager van invloed zijn op de keuze om maatwerk toe te passen. Je hoort erover op onze Studiedag!

lees verder

Donderdagmiddagsessie 19 mei

Schulden en dure energie, hoe regel je dat goed?

De energiecrisis woedt in alle hevigheid. Energiebedrijven hebben mondjesmaat aanbod voor mensen die een nieuw contract moeten, vanwege de grote onzekerheid over de ontwikkelingen. Wat kan jij doen voor mensen in schuldregeltrajecten en in bewind? Je hoort het in onze Donderdagmiddagsessie over dit onderwerp.

lees verder

Zwolle tekent als eerste gemeente het nieuwe NVVK-convenant Lokale Overheid

Gemeenten helpen inwoners wanneer die schulden hebben, maar zij zijn vaak ook een van de instellingen waar de hulpvrager schulden heeft. Het nieuwe NVVK-convenant Lokale Overheid brengt, in de woorden van de Zwolse wethouder Dorrit de Jong, die 'twee werelden' bij elkaar.

lees verder

Op een na grootste schuldeiser van ons land roept leden op ook aan te sluiten

Lokale belastinginners tekenen convenant

De landelijke Vereniging Lokale Belastingen (LVLB) heeft een convenant gesloten met de NVVK. De LVLB vertegenwoordigt de belastingorganisaties van de gemeenten en de waterschappen, waaronder de ca 25 regionale belastingsamenwerkingen. Samen zijn de leden van de LVLB in grootte de tweede schuldeiser van Nederland, na de landelijke Belastingdienst.

lees verder

Samen op onderzoek om elkaars werkwijze te verbeteren

NVVK Expeditie: voor hulpverleners met moed

In september start de NVVK Expeditie. Jij kan samen met je team meedoen! Heb je zin in een avontuurlijke reis die speels is en toch serieus? Meld je dan aan voor de Expeditie, waarin je met andere NVVK-leden de strijd aangaat. Tegelijk deel je ook ideën met elkaar, waardoor meedoen je sowieso verder helpt in je ontwikkeling.

lees verder
En verder
Vacature
Agenda
Agenda icoon
24 mei

In gesprek over een nieuwe Schuldenwet

Algemene Ledenvergadering

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online