schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

15 december 2022

Koepelorganisatie roept leden op convenant te tekenen

Aedes akkoord met nieuw convenant, snellere hulp bij huurachterstanden

Nieuwe afspraken tussen NVVK-leden en woningcorporaties versnellen het proces van schuldregelen bij een huurachterstand. De NVVK en Aedes kwamen, in samenspraak met 13 Aedes-leden, tot een modelconvenant voor woningcorporaties.

lees verder

NVVK lanceert Vraagbaak hypotheken

Kijk hier de Donderdagmiddagsessie over eigen woning en schulden terug

Tijdens een Donderdagmiddagsessie over woningbezitters met problematische schulden presenteerde NVVK-beleidsadviseur Ellen Hennekens een nieuw initiatief van de NVVK: de Vraagbaak hypotheken. Leden die hulpvragers met een eigen woning helpen, kunnen er een beroep op doen. 

lees verder

Geert van Dijk, Nadya Aboyaakoub-Akkouh, Eveline van Wouw en Erik Jan Elsenaar op 22 december te gast in NVVK Live

Van Msnp naar Wsnp, een enerverende klantreis

Erik Jan Elsenaar deed voor de NVVK onderzoek naar de 'klantreis' van hulpvragers die van Msnp naar Wsnp gaan. Hij vertelt erover in NVVK Live, samen met ervaringsdeskundige Eveline van Wouw. NVVK-directeur Geert van Dijk en de Amersfoortse wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh zijn er ook. Geef je op om erbij te zijn.

lees verder

'Ik wist niet dat je hulp kon vragen'

Ondernemer Yassin moest schulden uit zijn studietijd aflossen

Hij zat vol goede moed en nieuwe plannen. Maar toen de 35-jarige Yassin (niet zijn echte naam) zijn eigen koeriersbedrijf wilde beginnen, stuitte hij op een probleem: er lag nog een flinke berg aan schulden uit zijn studietijd.

lees verder

Kijk- lees- en luistertips voor de kerstvakantie

Deze podcasts, boeken en films vind jij vast interessant

Veel Nederlanders gaan een tijd van rust en ontspanning tegemoet. Jij ook hopelijk. Daarom verzamelden we wat kijk- lees- en luistertips voor je. Heb je zelf ook tips voor deze verzameling? Geef ze door!

lees verder
Verder in het nieuws

Wie zijn de betrokken partijen in een schuldregelingsovereenkomst?

Naar aanleiding van onze berichtgeving over de intentieovereenkomst 'Samen schuldregelingen redden' vroeg een lid ons wat nu precies de juridische en feitelijke status van een schuldregelingsovereenkomst is. In dit artikel verduidelijken we hoe het zit. 

lees verder

'Schulden zijn de zichtbare kant van onderwater-problemen'

Het verhaal van NVVK-lid Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) laat in een notendop zien welke beweging schuldhulp en dus ook de NVVK de afgelopen decennia doormaakten. Van ‘ze willen ook niets’ tot begrip voor stress. Van curatief naar preventief. En van hokjesdenken naar integrale samenwerking.

lees verder

Help jij mensen met een schuldenbewind? Meld je aan en denk mee!

Intimiderende incassomethoden bezorgen je hulpvrager huizenhoge stress terwijl jij als financieel hulpverlener ook onder druk komt te staan. We willen daarom onderzoeken hoe de NVVK Kennisgeving, het bericht aan onze convenantpartners dat iemand schuldhulp krijgt, ook ingezet kan worden voor mensen in bewind. Denk jij mee?

lees verder

Nieuw in 2023: thuiswonend kind tot 27 jaar telt niet meer mee voor uitkering

Voor mensen die hun huishouden delen met iemand onder de 27 jaar geldt vanaf 1 januari dat de medebewoner niet meer van invloed is op de hoogte van hun uitkering. Ouders worden dus niet meer gekort omdat hun kind (tot 27) nog thuis woont.

lees verder
Bijeenkomsten van de NVVK en anderen

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online