schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

23 februari 2023

'Utrechts Huishoudboekje' wint aan betekenis

NVVK Live verkent begeleiding & nazorg bij kortere sanering

In NVVK Live praten we vanmiddag over de nieuwe wereld waarin we terechtkomen als de saneringsperiode in de Wsnp en de Msnp halveert. Met Nina Kox, beleidsadviseur Werk & Inkomen bij de gemeente Utrecht, praten we over de inzet van het Huishoudboekje voor mensen die financiële begeleiding nodig hebben.

lees verder

Meicongres NVVK met longarts Wanda de Kanter

'Niet roken levert in 2024 8.000 euro op’

Stoppen met roken is 'a hell of a job'. Maar je krijgt er veel levenskwaliteit voor terug, zegt longarts Wanda de Kanter, tevens voorzitter van de stichting Rookpreventie Jeugd. 'Je helpt je eigen gezondheid, je helpt de ander en je houdt meer geld over.'

lees verder

Deel 1 serie praktijkverhalen 'schuldregelen met woningbehoud'

Rudi wil zijn koophuis houden - maar hij heeft 40.000 euro schuld

Wat doe je als een hulpvrager flinke schulden heeft maar ook een eigen woning met (waarschijnlijk) overwaarde? Aandringen op verkoop van de woning lijkt dan logisch. Toch leidt verkoop van de woning vaak tot nieuwe problemen. In een korte serie vertellen we praktijkverhalen waarin woningbehoud mogelijk (b)leek.

lees verder

Nieuwe NVVK/Divosa-monitor: toeloop schuldhulp blijft nog uit

De energieprijzen gingen door het dak en de boodschappen werden flink duurder, naast de stijging van andere vaste lasten. De ontwikkelingen leiden nog niet tot een grote toeloop naar schuldhulpverlening, blijkt uit de nieuwste monitor van NVVK en Divosa.

lees verder

NVVK start nieuwe campagne om samenwerking te bevorderen

Samen de regie pakken? Zo doen schuldhulp en bewind dat in Rotterdam

In Rotterdam alleen al wonen zo'n 50.000 mensen met problematische schulden. Dankzij intensieve samenwerking leverden bewindvoerders de afgelopen jaren twee keer zoveel dossiers van mensen in schuldenbewind aan bij Kredietbank Rotterdam. En het lukt de Kredietbank om schuldhulpverleningstrajecten binnen 120 dagen af te handelen. Gemiddeld is de doorlooptijd 88 dagen! 

lees verder

'Ten einde raad klopten we aan bij de Sociale Dienst'

Deze ondernemers slepen hun schulden al 15 jaar met zich mee

Al tijdens de economische crisis van 2008 begonnen de financiële problemen. En nu pas is voor metselaar Bert en zijn vrouw Inge het einde in zicht. In december 2021 kon het echtpaar beginnen aan hun schuldsanering. 'We hebben dikke pech gehad', kan Bert alleen maar concluderen.

lees verder

Bewindvoerder Marianne Reijnen (SaldoPlus) te gast in NVVK Live

Inwoners met financiële problemen maatwerk bieden: dat motiveerde de gemeente Land van Cuijk om de samenwerking met bewindvoerders te versterken. Marianne Reijnen (namens bewindvoeringskantoor SaldoPlus) en projectleider Mirjam Zwamborn (namens de gemeente Land van Cuijk) delen hun ervaringen in NVVK Live van 23 februari. Meekijken? Meld je aan.

lees verder
Agenda

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online