schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

6 april 2022

Rondetafelgesprek tijdens Voorjaarscongres geeft je het antwoord

Welke visie op schulden hebben de Belastingdienst, Nationale-Nederlanden en Vattenfall?

Onderdeel van ons Voorjaarscongres is een ronde tafel-gesprek met programmadirecteur Karin Christophersen van de Belastingdienst, CEO Tjeerd Bosklopper van Nationale-Nederlanden en CEO Martijn Hagens van Vattenfall. Je kunt ook luisteren naar Sander Schimmmelpenninck en koningin Máxima, genieten van een spectaculaire act en je krijgt een preview van de prachtige documentaire die we lieten maken over ons werk. Meld je aan!

lees verder

Nieuws uit de Divosa-monitor, terugblik en blik vooruit

Landelijke bijeenkomst Vroegsignalering met VNG, Divosa en NVVK

Het project 'Vroegsignalering schulden landt in Nederland' ging op 7 juni 2021 een nieuwe fase in met de overdracht aan VNG, Divosa en de NVVK. Deze drie partijen spraken toen uit het project te zullen borgen en gezamenlijk te zullen investeren in de doorontwikkeling van vroegsignalering. Daarom nodigen wij je van harte uit voor de 10e landelijke bijeenkomst Vroegsignalering Schulden op maandagmiddag 30 mei 2022.

lees verder

Stimulansz publiceert handreiking

Hoe help je mensen in een schuldregeling als de energierekening explodeert?

Als de energierekening van je hulpvrager 86 % hoger wordt, zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek verwacht, wat kun je dan doen om betalingsproblemen te voorkomen? Stimulansz publiceerde er een praktische handreiking over. 

lees verder

Meld je aan voor onze Donderdagmiddagsessie over Schuldenrust

30 gemeenten krijgen simpel toegang tot VISH

Binnenkort biedt Onview via haar software voor het schuldhulpverleningsproces de mogelijkheid om simpel te koppelen met de Verwijsindex Schuldhulpoverlening (VISH). Belangrijk voor schuldenrust, en daarover organiseren we op 21 april een Donderdagmiddagsessie. Geef je nu op!

lees verder

Roermond schakelde NVVK Serviceteam in voor overstap op NVVK Arrangement

‘We kijken nu positiever naar mensen met schulden’

Werken met het NVVK Arrangement versnelt administratieve processen. Daardoor houd je als schuldeiser meer tijd over voor je echte werk, en als schuldhulpverlener kun je meer tijd steken in begeleiding. Dat wilde Roermond ook. Voor de overstap schakelde de gemeente het NVVK Serviceteam in.

lees verder

Soms heeft iemand na een jaar schuldenrust toch wél ondersteuning nodig

Nazorg bij saneringskredieten: hou een vinger aan de pols

Direct bij het rondkomen van een saneringskrediet beoordelen of iemand het voortaan zelf redt blijkt soms te vroeg. Daarom besloten schuldhulpverlener Rianda Kelder en haar collega’s in de gemeente Hollands Kroon om iedereen met een saneringskrediet regelmatig te bezoeken. Om te controleren of de aflossingen goed lopen, maar ook om te vragen of iemand echt geen extra hulp nodig heeft.

lees verder

'Schuldsanering voorkomen óf helpen succesvol af te ronden'

Nieuw NVVK-lid werkt met professionals én vrijwilligers

Het nieuwste lid van de NVVK, De Regenboog Groep, is een wat atypische schuldhulpverlener. Hun professionals en vrijwilligers zetten zich vooral in om te zorgen dat er helemaal geen saneringstraject nodig is. Waar dat niet is te voorkomen staan ze mensen bij zodat ze een schuldhulptraject met succes kunnen afronden.

lees verder
En verder
Agenda
Agenda icoon
20 april

Online informatiebijeenkomst NVVK

Collectief Schuldregelen en Schuldenknooppunt

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online