schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

1 april 2022

Koningin Máxima gaat in gesprek met hulpverleners, hulpvragers en schuldeisers

Koninklijk bezoek bij Voorjaarscongres NVVK

We zijn bijzonder vereerd om te kunnen melden dat koningin Máxima ons Voorjaarscongres in Enschede zal bezoeken. Het mooie is: jij kunt er ook bij zijn. Tijdens ons congres neemt ze ons onderzoeksrapport in ontvangst naar het effect van financiële hulpverlening op de levens van mensen. Kom ook!

lees verder

Luister & kijk donderdag 24 maart naar NVVK Live

Hoe voorkom je kortsluiting door de energierekening?

De energiecrisis brengt veel hulpvragers dieper in de problemen. Mensen die in budgetbeheer zitten kunnen geen kant op, en wie in een schuldregeling zit heeft grote kans nieuwe schulden te moeten maken omdat de energierekening veel hoger uitvalt. In NVVK Live presenteren we nieuwe initiatieven om de gevolgen te bestrijden. We hebben ook nieuws over het Schuldenknooppunt. Meld je aan om de meekijk-link te ontvangen!

lees verder

Wie wordt volgens jou Financieel hulpverlener van het jaar?

Doorzetter, wegwijzer, perspectiefbieder: stem op Thushari, Marjorie of Annika

Thushari Koppejan doet vroegsignalering in Zeeland, Marjorie Malbons richtte een stichting op om in Rotterdam mensen met schulden te helpen, Annika van der Mee biedt jongeren in Arnhem en omgeving perspectief. Bekijk de video's waarin zij zich voorstellen en stem op jouw favoriete kandidaat!

lees verder

Net als bij vroegsignalen geldt: actie is verplicht

Afsluitsignalen blijven belangrijk: bezoek ons webinar

Zowel vaste lasten-partners als gemeenten zijn voortvarend aan de slag gegaan met het inrichten van de benodigde processen voor vroegsignalering. Maar al voor vroegsignalering waren er verplichte afsluit- en uitzettingsignalen. Voor beide soorten signalen geldt: actie is verplicht. De NVVK biedt je een webinar aan dat hier uitleg over geeft.

lees verder

Webinar Belastingdienst & NVVK over schuldhulp ondernemers

Hoe bereken je de afloscapaciteit van een ondernemer?

Ruim een jaar geleden paste de Belastingdienst de Leidraad Invordering aan, en haar invulling van het Eén Overheidsconvenant. Daarmee is het mogelijk geworden om natuurlijke personen die ondernemer zijn, te helpen met een schuldregeling. We hebben inmiddels ervaring opgedaan met het nieuwe beleid, maar ook nog veel van elkaar te leren. Daarom organiseren we opnieuw samen een webinar. Meld je snel aan, 100 deelnemers kunnen fysiek aanwezig zijn.

lees verder

Afspraken met schuldeisers vergemakkelijken het werk

Snel schulden regelen? Gebruik de convenanten van de NVVK

Met steeds meer schuldeisers sluit de NVVK convenanten af. Nog niet al onze leden maken er optimaal gebruik van. Ook bij schuldeisers heeft niet iedereen de laatste ontwikkelingen paraat. Onze nieuwste animatie legt je duidelijk uit hoe je de NVVK-convenanten het beste inzet.

lees verder
En verder
Agenda
Agenda icoon
28 maart

Online informatiebijeenkomst NVVK

Afsluitsignalen, wat nu?

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online