schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

23 februari 2022

NVVK Live donderdag 24 februari

Wethouder Linda Voortman (Utrecht), voorzitter EnergieNederland Cora van Nieuwenhuizen en: baanbrekend nieuws over schuldenrust

In de tweede aflevering van NVVK Live, de talkshow vanuit het verenigingskantoor van de NVVK, ontvangen we wethouder Linda Voortman van Utrecht en Cora van Nieuwenhuizen, voorzitter van de koepel van energiebedrijven EnergieNederland. Ook hebben we baanbrekend nieuws over schuldenrust.

lees verder

Merkbaar & meetbaar: voorjaarscongres NVVK

Welke resultaten boeken we bij ons werk als financiële hulpverleners? Ter gelegenheid van ons jubileum doen we er onderzoek naar. We presenteren de resultaten op dinsdag 12 april op ons voorjaarscongres in Enschede. Er zijn zoals het er nu naar uitziet bijdragen van minister voor Armoedebeleid Carola Schouten en van oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer. Jij bent ook welkom!

lees verder

Rabobank tekent beroep aan tegen uitspraak rechter

ABN Amro verruimt toegang tot leefgeld- en beheerrekening

Bewindvoerders die een Samenwerkingsovereenkomst hebben getekend met ABN AMRO, zullen in de toekomst minder vaak een afwijzing krijgen als zij rekeningen aanvragen voor een cliënt met een EVR/IVR registratie. Daarmee reageert ABN Amro op een rechterlijke uitspraak eind vorig jaar. De uitspraak werd gedaan over een casus van de Rabobank. Deze bank gaat zelf in hoger beroep.

lees verder

'Meedoen met de NVVK Expeditie maakt je werk leuker'

Samen op zoek naar de beste manier om hulp te geven

Half maart vertrekt de NVVK Expeditie. Stappen jij en je team ook in? Projectleider Martijn Schut vertelt je wat je ervan kunt verwachten. 'Het wordt een gezamenlijke zoektocht hoe we ons werk het beste kunnen doen. Zodat je meer tijd overhoudt voor de dingen die er echt toe doen: gesprekken met schuldeisers die je moet overtuigen, en gesprekken met hulpvragers. Je werk wordt leuker en effectiever'.

lees verder

NVVK 90 jaar: Herinneringen van Willy Pietersen, Stadsbank Enschede

'De mensen kwamen bebloed binnen bij de bank'

Willy Pietersen, directeur van Stadsbank Oost-Nederland, was van 1999 tot 2002 voorzitter van de NVVK. Een korte maar bewogen periode met veel veranderingen in de vereniging, zoals de introductie van budgetbeheer. Met zijn eigen bank hielp hij de slachtoffers van de vuurwerkramp.

lees verder

Uitstroomregeling maakt oplossen zorgverzekeringsschuld makkelijker

Zo komt jouw cliënt zo snel mogelijk van de hoge CAK-premie af

Je cliënt betaalde zijn zorgverzekeringspremie niet en zit nu opgescheept met de duurdere bestuursrechtelijke premie-inning via het CAK. Hoe zorg je ervoor dat hij zo snel mogelijk weer gewoon premie kan betalen aan zijn verzekeraar? Daarvoor is er de Uitstroomregeling. Lees hier hoe dat werkt.

lees verder
En verder
Agenda
Agenda icoon
24 februari

Online informatiebijeenkomst NVVK

NVVK Expeditie
Agenda icoon
17 maart

NVVK Donderdagmiddagsessie

Hulpvragers verzekeren: tips & tricks

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online