schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Congres-special

5 juli 2022

'Futurologisch antropoloog' dr. Roanne van Voorst neemt je mee naar 2032

Duik in de toekomst op ons Nazomercongres

Hoe blijven we menselijk in tijden van robotisering, digitalisering en polarisatie? Die vraag stelt futurologisch antropoloog Roanne van Voorst zich bij haar werk voor de Universiteit van Amsterdam.

Op ons Nazomercongres verkent ze met ons de toekomst. Ben je NVVK-lid? Maak dan snel gebruik van je vrijkaarten die je leidinggevende/ NVVK-contactpersoon aangeboden heeft gekregen. De aanmelding voor niet-leden is inmiddels ook geopend, en vol=vol. 

wat biedt het congres nog meer?

Rabin Baldewsingh, Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme

Intercultureel hulpverlenen in een verdeeld land

Met Rabin Baldewsingh, Nationaal coördinator tegen Discriminatie en Racisme, gaan we na wat het betekent te werken in een land met honderden nationaliteiten, tientallen culturen en een samenleving waarin het wantrouwen toeneemt.

Wat moeten we doen om, ondanks deze hobbels, mensen met financiële problemen te bereiken? Rabin Baldewsingh was eerder 12 jaar wethouder in Den Haag. Als wethouder heeft hij diverse portefeuilles onder zijn hoede gehad, zoals sociale zaken en werkgelegenheid, wijkaanpak en volksgezondheid, inburgering en integratie.

lees verder

Het meest inspirerende en informatieve congres van 2022 komt eraan, en jij kunt erbij zijn!

Wat zien we als branche het liefst gebeuren voor we in 2032 stil kunnen staan bij het honderdjarig bestaan van de NVVK? Dat is het thema van ons Nazomercongres op donderdag 15 september in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Minister Carola Schouten is erbij, net als futuroloog Roanne van Voorst en de Nationaal coördinator tegen discriminatie en racisme Rabin Baldewsingh. We bieden je theater, werkbezoeken, workshops en ter afsluiting een borrel + diner + feest!

meer informatie & aanmelden

Kom ook, en neem -met groepskorting- je collega's mee!

Het wordt een mooi congres, met belangrijke sprekers, urgente workshops en inspirerende werkbezoeken. Meteen opgeven? Dat kan hier.

Vooruitblikken, informeren en inspireren

Minister Carola Schouten neemt essaybundel in ontvangst

Voor alle congresdeelnemers maken we een essaybundel vol inspirerende bijdragen en interviews. De rode draad: wat kunnen we doen om financiële hulpverlening verder te verbeteren, onderweg naar het 100-jarig bestaan van de NVVK in 2032.

Het eerste exemplaar overhandigen we op het congres aan minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Zij deelt vervolgens met ons haar visie op het gewenste beleid voor mensen met financiële zorgen en problemen.

lees verder
Uitgelicht

Rotterdams Wijktheater speelt fragmenten uit 'Zomaar een straat'

Ter afsluiting van onze informatieve congresdag bieden we je theater aan, met medewerking van acteurs van het Rotterdams Wijktheater.

Zij spelen voor ons scènes uit het stuk ‘Zomaar een straat’, een ‘taboedoorbrekende voorstelling gebaseerd op persoonlijke ervaringen met financiële armoede en schulden’. Hoe ga je om met schulden en wat doet schuld met je gevoel van eigenwaarde?

Bekijk hier het hele programma

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online