schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

26 oktober 2023

Nieuwe start mogelijk na schuldregeling

Rijk betaalt saneringskrediet voor jongeren toeslaggedupeerde gezinnen

Meerderjarige jongeren met problematische schulden kunnen via de gemeente zonder kosten hun schulden regelen. Voorwaarde is dat ze vallen onder de kindregeling van gezinnen die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire. Het aanbod geldt alleen voor saneerbare schulden. Het rijk en de VNG zijn hiervoor een procedure overeengekomen.

lees verder

Rechter en minister dwingen gemeenten tot andere aanpak beslag

Maandelijks beslag gaat niet samen met maandelijks inhouden vakantiegeld

Wie een bijstandsuitkering geniet en ook schulden heeft, moet 5 % van zijn uitkering afdragen aan de schuldeisers. Als de gemeente ook nog 5 % reserveert voor vakantiegeld, zakt de betrokkene onder het bestaansminimum van 95 % van zijn uitkering. Daar heeft minister Schouten van Armoedebeleid nu een uitspraak over gedaan.

lees verder

Maak je keuze uit 10 werkbezoeken en 12 workshops

Het is zover: het complete programma voor ons congres staat online

Topsprekers op het centrale podium en een breed palet aan workshops en werkbezoeken voor de deelnemers: er staat een boeiend congres op je te wachten in Amsterdam op donderdag 16 november. In een tijd waarin er veel van jou gevraagd gaat worden om hulpvragers intensiever te begeleiden komt dit congres als geroepen. Meld je aan en verrijk, verdiep en verbreed je kennis!

lees verder

NVVK-leden presenteren eerste animaties van serie van 15

Budgetbeheer eenvoudig uitleggen met hulp van animatie

Voorafgaand aan of tijdens een hulpgesprek, en vooral ook na afloop is het handig om je hulpvrager van informatie te kunnen voorzien via een heldere animatie. Vanaf nu kan dat, met de animaties die een aantal NVVK-leden ontwikkelden. Ze kunnen vrij gebruikt worden door andere leden. Doe er je voordeel mee!

lees verder

Deze studiemiddag 'Schuldhulp ondernemers' wil je niet missen

Bijna een jaar was hij 'aanjager voor de aanpak van problematische schulden bij ondernemers'. Advocaat Bruno Tideman levert binnenkort zijn definitieve aanbevelingen af bij het kabinet, dat hem aanstelde in zijn tijdelijke functie. Op onze studiemiddag 'Schuldhulp aan ondernemers' doet Tideman verslag van zijn bevindingen en presenteert hij zijn aanbevelingen. Jij kunt erbij zijn!

lees verder

BVCM/Call2Collect gaat vorderingen Directpay afhandelen

De belanghebbenden bij het faillissement van DirectPay hebben het bedrijf BVCM/Call2Collect gevraagd voorstellen voor schuldregelingen af te handelen. NVVK-leden die een beslissing willen op lopende dossiers kunnen gebruikmaken van de contactgegevens verderop in dit bericht.

lees verder

BKR zoekt contactgegevens deelnemers Centraal Krediet Informatiesysteem CKI

Een toenemend aantal consumenten en belangenorganisaties meldt zich bij BKR met verzoeken om registraties te verwijderen. De verzoekgolf komt voort uit een rechterlijke uitspraak die BKR verplicht zelf verwijderverzoeken in behandeling te nemen. BKR heeft echter informatie nodig van deelnemers aan het CKI om een beslissing te nemen.

lees verder

We maken het aanleveren van jaarcijfers een stuk eenvoudiger

Samen met VNG, Divosa en CBS werkt de NVVK aan de vereenvoudiging van de verzameling van data over financiële hulpverlening. De NVVK verzamelt nu elk jaar cijfers van leden ten bate van ons jaarverslag. Divosa doet mee omdat zij ook regelmatig data opvragen bij gemeenten. VNG doet mee omdat de leden belang hebben bij een efficiëntere inrichting van dit verzamelproces. Het CBS doet mee omdat zij veel verstand hebben van data.

lees verder
Community
Agenda

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online