schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

31 augustus 2023

Herzien standpunt over verkorte Msnp

Ook zorgverzekeraars akkoord met 18 maanden

Zorgverzekeraars Nederland heeft haar aanvankelijke standpunt losgelaten dat 18 maanden Msnp gevolgd zou moeten worden door een proefperiode van 6 maanden. Daar zijn we als NVVK blij mee.

lees verder

NVVK informeert politieke partijen over prioriteiten in financiële hulpverlening

Dit mag wat ons betreft in elk verkiezingsprogramma

Hou kleine schulden klein, versimpel en versnel de hulpverlening en zet in op duurzame financiële gezondheid. Dat is de kern van een brief die we aan alle politieke partijen stuurden. Zij zijn druk bezig met het opstellen van hun verkiezings-programma's. Daarin verdient ons werk een belangrijke plek.

lees verder

Begeleiding en nazorg nóg belangrijker

SZW schrijft schuldeisers over halvering Msnp

In een brief aan schuldeisers spreekt het ministerie van Sociale Zaken begrip uit voor schuldeisers die zich 'verrast' en 'overrompeld' voelen door de snelle verkorting van de Msnp en de Wsnp. 'De verkorting maakt het nog belangrijker om hulpvragers die de aflosperiode hebben afgerond goed in beeld te houden voor begeleiding en nazorg', aldus de brief.

lees verder

Neurowetenschapper spreekt op NVVK-congres

Vind, verbind, versterk: Ayca Szapora vertelt je hoe

Ze is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige. Ayca Szapora neemt je op het NVVK-najaarscongres mee op reis door het menselijk brein. Ben jij erbij? 

lees verder

'Geldverstrekkers ook activeren als er nog geen achterstanden zijn'

Woningbezitters met schulden proberen hun hypotheekaflossing vaak zo lang mogelijk te voldoen. Want je huis verliezen - dat wil je voorkomen. Dat zorgt wel voor een witte vlek bij de aanpak van de schulden, schrijft de NVVK in een consultatiereactie aan minister Kaag van Financiën.

lees verder

Schulden drijven mensen tot wanhoop - en erger

Mensen met schulden hebben twee keer zo vaak zelfmoordgedachten als mensen zonder schulden. Een financiële hulpverlener komt dit onderwerp dus vroeg of laat tegen. Hoe ga je daar professioneel mee om? Daarvoor organiseert stichting 113 Zelfmoordpreventie een webinar.

lees verder

8 miljoen beschikbaar voor financiële educatie MBO

Heb jij vanuit je werk als financieel hulpverlener contacten met MBO-scholen? Dan is het goed om te weten dat het ministerie van Sociale Zaken vanaf 18 september een maand lang aanvragen in ontvangst neemt voor de ondersteuning van financiële educatie. In 2024 volgen overigens ook mogelijkheden voor het basis- en voortgezet onderwijs.

lees verder

Is de berekening van de Beslagvrije voet echt makkelijker geworden?

Te hoog loonbeslag is funest voor mensen met schulden. Daarom kwam er op 1 januari 2021 de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet (Wvbvv). Doel: een eenvoudiger berekeningsproces, onderling overleg wanneer meerdere deurwaarders betrokken zijn en een gegarandeerde afloscapaciteit van minimaal 5 %. Werkt dat? We horen graag je mening.

lees verder
Vragen? Stel ze op onze community!
Agenda
Agenda icoon
21 september 2023

Online bijeenkomst voor NVVK-leden

'Met de NVVK op Expeditie'

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online