schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

22 juni 2023

Bureau Berenschot werft deelnemers voor enquête

NVVK start onderzoek naar impact Msnp van 18 maanden

Is het bij een verkorte aflosperiode nog steeds wenselijk om voor iedere hulpvrager dezelfde aflosperiode te hanteren? En als de aflosperiode verkort wordt, verandert de definitie van een 'problematische schuld' dan ook? De NVVK start een onderzoek om hier zicht op te krijgen.

lees verder

Kamer stemt over moties rond initiatiefnota D66

Pilot 'deurwaarder als vroegsignaleerder'

Half juni debatteerde de Kamer over de initiatiefnota van D66-Kamerlid Hülya Kat. In haar nota schetst ze hoe schuldhulpverlening volgens haar eenvoudiger georganiseerd kan worden. Vandaag stemde de Kamer over moties die ingebracht werden tijdens het overleg over de nota.

lees verder

Gemeente bepaalt zelf looptijd BBZ-krediet

18 maanden aflossen in plaats van 36: hoe werkt dat bij ondernemers?

Ondernemers die persoonlijk aansprakelijk zijn voor schulden van hun onderneming kunnen een aanvraag doen voor gemeentelijke schuldhulpverlening. De rechtsvorm van de onderneming is niet bepalend voor het verlenen van hulp.

lees verder

Reactie branche-organisaties op onderzoek bekostiging bewind:

‘Beloning blijft 30 % achter bij gevraagde inzet’

Rechtbanken berekenden zelf dat één bewindvoerder maximaal 70 bewindklanten kan begeleiden. Maar van de benodigde 173,3 werkuren vergoeden rechtbanken er slechts 119,3. Dat is dus 69 % van de tijd die volgens de rechtbanken zelf nodig is. De brancheverenigingen NVVK, Horus en NBBI willen dat de betrokken ministeries een einde maken aan deze situatie.

lees verder

Nieuw Vaarwater wil met 'duurzaam begeleiden' terugval voorkomen

'Beschikbare tijd voor bewind schiet tekort'

Twee bewindvoerderskantoren zonder winstoogmerk, met 1400 Rotterdammers in bewind: dat is de stichting Nieuw Vaarwater in Rotterdam. Ze verwierf onlangs het lidmaatschap van de NVVK. Programmadirecteur Bewind Bas Reintjes vertelt je hoe de stichting werkt.

lees verder

Terugblik ledenspreekuur 'Msnp naar 18 maanden'

Meer dan honderd vertegenwoordigers van NVVK-leden namen deel aan ons speciale spreekuur over 'Msnp naar 18 maanden'. De vragen die in de chat van de bijeenkomst gesteld werden, vind je hier overzichtelijk gegroepeerd. De informatie is alleen toegankelijk voor NVVK-leden.

lees verder

Drie nieuwe leden sluiten aan bij NVVK

De gemeente Weert (bijna 50.000 inwoners), juridisch adviesbureau Menzing & Partners (De Bilt) en de organisatie Philips Stiels Gielkens (Nuth) zijn lid geworden van de NVVK. De twee laatstgenoemde organisaties zijn beiden gespecialiseerd in schuldhulpverlening aan het midden- en kleinbedrijf.

lees verder

Aanmelding geopend voor ons najaarscongres

Op ons najaarscongres (donderdag 16 november) verwelkomen we alle professionals die actief zijn in de uitvoering van de financiële hulpverlening. Als thema kozen we voor 'Vind, verbind, versterk | Duurzame financiële hulp in een nieuwe tijd'. De inschrijving is nu geopend!

lees verder

Onoplosbare situatie bij een hulpvrager? Bel een noodhulpbureau

Meubels, een koelkast of wasmachine, of geld om een huisuitzetting te voorkomen: soms zijn al je mogelijkheden uitgeput terwijl de persoon tegenover je toch echt hulp nodig heeft. Neem dan contact op met een Noodhulpbureau, zegt vice-voorzitter Eduard Mesritz van de Vereniging Urgente Noden Nederland (VUN Nederland).

lees verder

Met dit brievenboek bespaar jij veel tijd

Standaardbrieven waarmee je kunt communiceren met schuldeisers, hulpvragers en andere betrokkenen bij je werk: dat biedt het NVVK Brievenboek. De afgelopen tijd pasten we het aan op nieuwe wet- en regelgeving, B1 schrijftaal en de verkorting van schuldregelingstrajecten tot 18 maanden.

lees verder
In de NVVK-communities
Agenda NVVK

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online