schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

7 mei 2024

Doe mee aan onze Masterclasses!

Je team helpen duurzaam te veranderen doe je zo

De financiële hulpverlening is de laatste jaren in beweging en het eind is niet in zicht. Hoe zorg je dan dat je je team helpt om op een duurzame, houdbare manier te veranderen? Volgens sociaalpsycholoog en organisatieadviseur Jeroen Siebelt ligt het antwoord voor een belangrijk deel in omgaan met weerstanden. 

lees verder

Aansluiting op Schuldenknooppunt is een feit

Leuker kunnen we het niet maken, wel sneller, merkt de Belastingdienst

Het afgelopen half jaar hebben de Belastingdienst, de Dienst Toeslagen en vier grote NVVK-leden een proef gedraaid met digitale gegevensuitwisseling via het Schuldenknooppunt. Dat verliep succesvol: de deelnemende organisaties kunnen sneller en efficiënter werken en fouten maken is bijna onmogelijk. De NVVK is heel blij dat de Belastingdienst en de Dienst Toeslagen nu gefaseerd gaan aansluiten op het Schuldenknooppunt.

lees verder

GKB Assen krijgt gelijk in hoger beroep-zaak

Rechter: saneringskrediet is echt anders dan commercieel krediet

Kredietbanken verstrekken jaarlijks duizenden saneringskredieten aan hulpvragers. Zo’n lening is echt iets anders dan een commercieel consumentenkrediet, en is daarom ook uitgezonderd van de regels die daarvoor gelden. Een recente uitspraak in hoger beroep door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigt dat nog eens.

lees verder

Doe mee aan dit NVVK-onderzoek, je helpt er ons en jongeren mee!

Jongeren in de knel, helpt vroegsignalering dan wel?

Weet jij wat bijdraagt aan effectieve vroegsignalering bij jongeren? Doe dan mee aan ons onderzoek. Onze beleidsadviseur jongeren Gaby van Loon verwerkt de resultaten in haar afstudeeronderzoek, en ze gebruikt ze als input voor haar werk voor de NVVK. Zo heb jij rechtstreeks invloed op betere hulp aan jongeren!

lees verder

Vanmiddag Dinsdagmiddagsessie: doe mee

Wat zijn de kansen en uitdagingen van Suwinet Inkijk?

Met een paar klikken alle financiële informatie over je hulpvrager verzamelen die je als schuldhulpverlener nodig hebt: dat is wat Suwinet Inkijk wil bieden. Tegelijk aarzelen schuldhulpverleners om het systeem te gebruiken. Vanmiddag, tijdens onze online dinsdagmiddagsessie ‘Suwinet Inkijk, handig voor financiële hulpverleners’ praten we je bij over de kansen en uitdagingen van Suwinet Inkijk.

lees verder

Bij het overlijden van mr. dr. Arnoud Noordam

In zijn woonplaats Amsterdam overleed vorige week op 58-jarige leeftijd mr.dr. Arnoud Noordam. We zijn verdrietig om zijn overlijden. Arnoud Noordam was een bevlogen advocaat die veel betekende voor de ontwikkeling van ons vak. Daar zijn we hem zeer erkentelijk voor. Zijn promotor Bob Wessels schreef een uitgebreid In Memoriam over Arnoud, dat we hier graag delen.

lees verder

Berichtje van Melissa in plaats van blauwe envelop doet wonderen

1500 belastingplichtigen die de afgelopen jaren regelmatig geen aangifte deden, kregen in plaats van de zoveelste blauwe envelop een kaartje van 'Melissa van de Belastingdienst'. Meer dan 100 ontvangers vroegen de dienst na ontvangst van het kaartje om hulp bij het doen van aangifte. 

lees verder

Vroeg jij een Noodfonds Energie-uitkering aan? Dan mag je een uur werk in rekening brengen

Een bewindvoerder die een uur extra werk opvoert vanwege het aanvragen van een Noodfonds-uitkering, krijgt dat uur zeer waarschijnlijk toegekend door de rechter. Dat heeft de Expertgroep Curator, Bewind en Mentorschap besloten.

lees verder

De Vtlb-calculator, kan die beter? Geef je mening

De Vtlb-calculator gaat een nieuwe fase in: volgend jaar biedt Bureau Wsnp de calculator online aan op haar eigen website. Downloaden is dan niet meer nodig, platformproblemen zijn er niet meer en de centrale plek biedt de gelegenheid snel updates aan te brengen. Hoe moet de calculator gepresenteerd worden? Bureau Wsnp nodigt je uit om je mening te geven.

lees verder
Werken bij de NVVK

Ben jij een creatieve, ondernemende denker met een juridische achtergrond?

Onze vereniging heeft behoefte aan een juridische adviseur die ons helpt bij onze missie: mensen met financiële vragen en problemen sneller en beter helpen. Doe je mee?

lees verder
Ondertussen op de community
Bijeenkomsten die je niet wilt missen

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online