schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

28 september 2023

Rechter Paul Rouwen in NVVK Live

'Beloning bewindvoerders is te krap'

'Ik kan niet in de boeken van bewindvoerders kijken. Maar het geluid dat de beloning niet volstaat, is nu zo duidelijk en langdurig dat ik niet anders kan concluderen dan dat het te krap is', zegt rechter Paul Rouwen donderdag in NVVK Live. Hij krijgt als kantonrechter regelmatig bewindzaken op zijn bureau, en heeft buikpijn over de huidige situatie.

lees verder

Behapbare informatie in kleine brokjes

NVVK-leden ontwikkelen eenvoudige animaties voor ingewikkelde gebeurtenissen

Wie hulp vraagt bij schulden, wordt vaak overspoeld met informatie over wat er gaat gebeuren. Om rond een hulpgesprek de informatie beter te laten landen, ontwikkelen 4 NVVK-leden samen met de NVVK moderne animaties. Alle leden mogen ze gebruiken.

lees verder

50 miljoen voor vroegsignalering en bijzondere bijstand

Missie voor het demissionaire kabinet en voor ons: door met halveren schulden en armoede

De Miljoenennota voor volgend jaar bevestigt de al eerder aangekondigde extra middelen voor gemeentelijke vroegsignalering en bijzondere bijstand: 50 miljoen in 2024. Dat is het goede nieuws. Voor bestaanszekerheid geldt: het blijft puzzelen voor mensen met weinig geld. Bestaanszekerheid moet je in Nederland nog steeds ‘bij elkaar sprokkelen’.  

lees verder

Versnel het schuldregelproces bij huurachterstanden

‘Aedes-convenant geeft duidelijkheid voor gemeenten, corporaties en huurders’

Sinds dit voorjaar regelen woningcorporatie Oosterpoort en de gemeenten Heumen en Berg en Dal schulden vanwege huurachterstanden volgens het ‘Modelconvenant schuldhulpverlening NVVK – Aedes’. Alledrie ondertekenden ze het convenant. Jenny Boonzaayer, beleidsmedewerker schuldenproblematiek en schuldhulpverlener bij de gemeente Heumen, vertelt waarom die handtekening gemeenten, corporaties en huurders veel oplevert.

lees verder

Aflevering 4 | Het gesprek dat je bijblijft | Hasgül Celik

‘Ik was de eerste die hij over zijn schulden vertelde’

Hasgül Celik, schuldhulpverlener in Amsterdam, helpt mensen met uiteenlopende culturele achtergronden. Bij velen weegt schaamte over schulden extra zwaar. Ook bij de hippe, vlotte Younes. 'Hij dacht: in mijn omgeving ben ik vast de enige met schulden.'

lees verder

Het Saneringskrediet voor (ex-)ondernemers, draag eraan bij

In de reguliere schuldhulpverlening wordt steeds vaker het saneringskrediet als instrument ingezet. Het is aantrekkelijk voor schuldeisers, verkleint de administratieve workload voor schuldhulpverleners en biedt rust en overzicht voor mensen met schulden.

lees verder

Nieuwe voorbeeldbegrotingen, inclusief effecten commissie Sociaal Minimum

De Commissie Sociaal Minimum rapporteerde in juni aan de Tweede Kamer dat het minimum loon omhoog moet. Het Nibud heeft nu de minimum-voorbeeldbegrotingen waarmee je realistische budgetten kunt opstellen, aangepast op de cijfers uit het rapport.

lees verder

Ondernemers helpen, zo doe je dat

Ze zijn selfmade, onafhankelijk en houden graag vol dat het goed gaat. Tot ze jou nodig hebben: ondernemers met schulden. Hoe help je ze dan over de drempel naar jouw hulpaanbod? Wat kun je ze eigenlijk bieden?  En hoe richt je je hulpproces zodanig in dat een schuldregeling snel tot stand komt?

lees verder
Community
Agenda
Agenda icoon
10 oktober

Online sessie voor NVVK-leden

Animatievideo`s over financiële hulp
Agenda icoon
10 oktober

Digitale informatiebijeenkomst

Schuldenknooppunt Schuldhulpverleners
Agenda icoon
12 oktober

Online informatiebijeenkomst NVVK

Waarborgfonds Saneringskredieten

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online