schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
16 November NVVK congres

23 oktober 2023

Een gevarieerd najaarscongres voor nieuwsgierige professionals zoals jij

Nieuwe spelregels, wij bieden je inzichten en handvaten

Ons congresthema sluit naadloos aan op belangrijke ontwikkelingen in onze branche. Schuldeisers zijn - na de halvering van de saneringstermijn- extra scherp op jouw inzet om hulpvragers duurzaam herstel te bieden. De politiek kijkt mee omdat 600.000 mensen met problematische schulden echt teveel is in een rijk land als het onze. Hulpvragers beginnen steeds beter te begrijpen dat schuldregelen tegenwoordig heel snel kan, waardoor ze van jou ook 100 % inzet vragen om hen te helpen.

Druk die uitdaagt, wij helpen je

Hoe ga je om met die druk? Een druk die tegelijk ook je werk uitdagender maakt, omdat het minder over rekensommetjes gaat en veel meer over menselijke interactie en werken aan snel perspectief? Ons congres helpt je om hier je weg in te vinden. Check ons congresprogramma, en geef je op voor de workshops en werkbezoeken die jou aanspreken. Van harte welkom!

Overleg NVVK, VNG, Divosa en ministerie SZW afgerond

'Basisdienstverlening financiële hulp', hoe realiseer je dat?

Na intensief overleg is er overeenstemming bereikt over het minimale hulpaanbod dat elke gemeente beschikbaar moet hebben voor hulpvragers met financiële zorgen. De details worden binnenkort bekendgemaakt. Op ons novembercongres gaan we er dieper op in. Meld je aan en verdiep je met ons in dit belangrijke onderwerp!

lees verder

Marjolein Moorman over het Amsterdamse armoede- en schuldenbeleid

'Armoede: onnodig en onacceptabel'

De Amsterdamse wethouder Armoede en Schuldhulpverlening Marjolein Moorman is aan haar tweede termijn bezig. Ze heeft veel gezien in het sociaal domein in de stad, ze weet wat wel werkt en wat niet, en ze komt daarover vertellen op ons congres. Ben jij erbij?

lees verder

Op reis door het menselijk brein

Vind, verbind, versterk: Ayca Szapora vertelt je hoe

Ze is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige. Ayca Szapora neemt je op het NVVK-najaarscongres mee op reis door het menselijk brein. Ben jij erbij? 

lees verder

Ons halfjaarlijkse congres was nog nooit zo gevarieerd

Rappen met Sam, theater uit Rotterdam en een waaier aan werkbezoeken

Nog 3 weken, dan is het zover: het halfjaarlijkse NVVK-congres, onder de titel 'Vind, verbind, versterk: duurzame financiële hulp in een nieuwe tijd'. Een prikkelend programma, met verrassende workshops en werkbezoeken. Meld je aan!

lees verder

Hulp bij omgang met financiële problemen werknemers

Investeren in vindplaatsen: Amsterdam ontwikkelt 'sociaal werkgeverschap'

Het thema van ons Najaarscongres is Vind, verbind, versterk, Duurzame financiële hulp in een nieuwe tijd. Om de halvering van het aantal mensen met schulden in 2030 te realiseren, zullen we veel meer mensen met schulden moeten vinden - om ze vervolgens hulp aan te bieden. Amsterdam zet onder andere in op het vinden van hulpvragers via werkgevers.

lees verder

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online