schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

23 april 2024

Bahattin, Jessica of Lilian: op wie stem jij?

Eelke Blokker (IPW) deelt op NVVK-congres ervaringen

Onverwachte lessen uit de Hersteloperatie Toeslaggedupeerden

Toeslaggedupeerden helpen is op zichzelf al een lastige klus. De allermoeilijkste situaties komen terecht bij het Instituut Publieke Waarden. Eelke Blokker van dit Instituut deelt op ons meicongres zijn verrassende ervaringen met dit werk. Die zijn uiterst relevant voor ons. Meld je snel aan als deelnemer en luister mee!

lees verder

Nieuw! Serie exclusieve online masterclasses

Leiderschap in Financiële hulpverlening

Als organisatie ben je voortdurend in ontwikkeling. Zeker als je een organisatie bent die financiële hulp verleent. Schuldregelen moet steeds sneller er is meer aandacht nodig voor begeleiding en nazorg. Dat vraagt veel van financiële hulpverleners maar zeker ook van leidinggevenden, beslissers en bestuurders.  

lees verder

Minister Schouten wijst rijksbekostiging af

Zoektocht naar 'budgetneutrale' oplossingen voor overbelasting bewindvoerders

Het aantal schuldenbewinden stijgt, terwijl de instroom in de gemeentelijke schuldhulpverlening terugloopt. Minister Schouten zou dat graag anders zien. 'Ik zie liever dat mensen met financiële problemen hulp zoeken bij de gemeente', schrijft ze aan de Tweede Kamer.

lees verder

Dienst Toeslagen past toegang aan

Toeslagen-portal opent nu ook via eHerkenning

Bewindvoerders en andere financiële hulpverleners willen voor hulpvragers ook toeslagzaken regelen. Tot nu toe was dat ingewikkeld, omdat een hulpverlener voor het inloggen eigenlijk aangewezen was op de persoonlijke Digid van de hulpvrager. Dat is nu verleden tijd.

lees verder

Dit is hoe jouw gemeente ondernemers risicoloos een saneringskrediet kan verstrekken

Steeds meer ondernemers realiseren zich dat ze uitgestelde coronaschulden echt moeten terugbetalen aan de Belastingdienst. De hulpvraag vraag neemt daarom toe. Wat kan jij doen om ondernemers in jouw gemeente te helpen?

lees verder

Wil jij voorlichtingsmateriaal delen met leden?

Regelmatig vragen leden ons om advies over voorlichtingsmateriaal voor hulpvragers. Praatplaten, procesbeschrijvingen, informatieve folders, animaties: er is overal in het land behoefte aan effectief materiaal waarmee hulpvragers (of stakeholders zoals je college van B en W en de gemeenteraad) geïnformeerd kunnen worden. Deel mooi materiaal op de NVVK-community!

lees verder

NVVK zoekt nieuwe directeur voor verenigingsbureau

Buitenkans! We zoeken een nieuwe directeur. Een fantastische uitdaging bij een organisatie die van grote maatschappelijke betekenis is, samen met vakinhoudelijke professionals, het bestuur van de vereniging en een groot stakeholdersveld. Interesse?

lees verder

Leuk: met je collega's, vrienden of familie naar 'Het Pauperparadijs'

We trakteren al onze leden en hun medewerkers op een boeiend avondje uit. Bezoek met collega’s, vrienden of familie in de zomer het theaterstuk ‘Het Pauperparadijs’. Je krijgt via de NVVK 25 % korting op de ticketprijs!

lees verder

Is het NVVK-secretariaat jouw volgende werkplek?

We zoeken een 'alles kunnende duizendpoot' voor de assistentie van ons team van beleidsadviseurs en ons team communicatie. Kerntaken: regelen, bellen, helpen met agenda en afspraken, administratieve ondersteuning, notuleren en persoonlijke assistentie. Past dit jou als een handschoen?

lees verder
Handig om te weten
Ondertussen op de communities
Agenda
Agenda icoon
25 april

Waarborgfonds saneringskredieten

Saneringskrediet voor Ondernemers

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online