schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

14 september 2023

Schuldregelaar Sandra Kozak blikt in Donderdagmiddagsessie terug op deelname NVVK Expeditie

'Doen zij dat zo? Wat een goed idee!'

'Meedoen aan de NVVK Expeditie was fijn', reageert Sandra Kozak enthousiast als je haar vraagt hoe ze terugdenkt aan de leerexpeditie die de NVVK in 2022 aanboodt. Op donderdag 21 september blikt ze terug, tijdens een Donderdagmiddagsessie die we organiseren. Er komen namelijk meer expedities aan! Meld je aan, dan hoor je uit de eerste hand wat meedoen aan de NVVK Expeditie je oplevert.

lees verder

Industrie van partijen om registratie ongedaan te maken

Vraagtekens bij bewaardrang BKR

Bijna de helft van de Nederlandse bevolking staat in de systemen van het Bureau Kredietregistratie. De NVVK ziet liever dat mensen zelf informatie aanleveren wanneer dat nodig is. Dat snijdt ook de ontstane 'verwijderindustrie' de pas af, betogen we in onze consultatiereactie op de Wet stelsel kredietregistratie. 

lees verder

Driekwart gemeenten inmiddels aan boord

Is jouw gemeente aangesloten op VISH? Check het hier

De Verwijsindex Schuldhulpverlening vertelt deurwaarders wie van hun klanten schuldhulp krijgt. Het aantal gemeenten dat hulpvragers aanmeldt in VISH, stijgt snel. Op dit moment is 77 % aangesloten of ermee bezig. 80 gemeenten hebben zich nog niet aangemeld bij VISH. Op de kaart van Nederland zie je wat de status is van jouw gemeente.

lees verder

350.000 vorderingen van DirectPay en Webcasso liggen stil

NVVK-leden starten dwangakkoorden

In de afgelopen weken kregen we van diverse NVVK-leden het signaal dat ze problemen ervaren met Direct Pay Services en Webcasso. Om na te gaan of een dwangakkoord beweging in de dossiers kan brengen, starten een aantal leden zo'n procedure op.

 

lees verder

NVVK-publicatie in tijdschrift Sociaal Bestek

Basis-kwaliteitsvloer voorkomt ongelijke behandeling

De Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) stelt de 342 gemeenten in Nederland verantwoordelijk voor het aanbieden van schuldhulp aan inwoners. Hóe ze dat doen, is aan hen. De NVVK stimuleert het aanleggen van een landelijke ‘basis-kwaliteitsvloer’. Gemeentelijke beleidsvrijheid is een groot goed, maar je postcode mag niet bepalen of de hulp die je krijgt effectief is, betogen we in het tijdschrift Sociaal Bestek.

lees verder

Werken bij een deurwaarder en zelf 40.000 euro schuld hebben: wat kan je van die ervaring leren?

Cherida Romy werkte jaren voor een hypotheekverstrekker en een deurwaarder, en sleepte tegelijk zelf 40.000 euro schuld met zich mee. Tot ze besloot zich aan te melden voor schuldhulpverlening. Wat gebeurt er dan, welke ervaringen doe je op en wat zou er kunnen veranderen om de hulp aantrekkelijker te maken? In NVVK Live vertelt Cherida Romy haar verhaal.

lees verder

Nationale ombudsman geeft antwoord op spannende vragen over vroegsignalering

Hoe gaan gemeenten om met de wettelijke plicht tot vroegsignalering? Hebben ze voldoende oog voor de inwoners die ze tegenkomen? Waarom accepteert niet elke inwoner de aangeboden hulp? Spannende vragen, waar Nationale ombudsman Reinier van Zutphen op 13 november antwoord op geeft. Hij presenteert zijn nieuwste onderzoek op onze Landelijke Bijeenkomst Vroegsignalering. Meld je aan!

lees verder

'Menselijke maat moet norm zijn bij overheidsincasso'

Problematische schulden en kinderarmoede zijn het gevolg wanneer een overheidsschuldeiser vorderingen incasseert zonder daarbij de 'menselijke maat' in het oog te houden. Daarom moeten rijk en gemeenten hun invorderingsbeleid 'sociaal verantwoord' vormgeven, schrijft de Inspectie Justitie en Veiligheid in het rapport 'Het kind van de rekening'.

lees verder

NVVK Najaarscongres: Rappen met Sam, theater uit Rotterdam en een waaier aan werkbezoeken

Nog 2 maanden, dan is het zover: het halfjaarlijkse NVVK-congres, onder de titel 'Vind, verbind, versterk: duurzame financiële hulp in een nieuwe tijd'. Een prikkelend programma, met verrassende workshops en werkbezoeken. Meld je aan!

lees verder
Vragen stel je op onze community
Agenda
Agenda icoon
12 oktober

Online informatiebijeenkomst

Waarborgfonds Saneringskredieten

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online