schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

12 oktober 2023

Rapport deurwaarders bepleit nieuw incassostelsel

'Stel met hulp van neutrale partij afbetalingsplan op bij schulden'

Vandaag is het rapport 'Schulden klein houden en perspectief bieden' gepubliceerd. Het rapport pleit voor 'een nieuw incassostelsel waar zowel schuldeisers als debiteuren van profiteren', betogen de auteurs Nadja Jungmann en André Moerman. Zij schreven hun rapport in opdracht van de Koninklijke bond van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).

lees verder

Amsterdamse wethouder Armoede Marjolein Moorman op NVVK Najaarscongres

'Armoede: onnodig en onacceptabel'

De Amsterdamse wethouder Armoedebeleid Marjolein Moorman is aan haar tweede termijn bezig. Ze heeft veel gezien in het sociaal domein in de stad, ze weet wat wel werkt en wat niet, en ze komt daarover vertellen op ons congres. Ben jij erbij?

lees verder

In november vertrekken we weer

Wil jij ook kortere doorlooptijden? Ga mee met de NVVK-Expeditie

Kredietbank Nederland verkortte de doorlooptijd voor schuldregelingen vorig jaar met 40 dagen - onder andere door deelname aan de NVVK Expeditie, vertelt directeur Hans van der Meulen in een video-interview. Niet alle deelnemers haalden zo'n spectaculair resultaat, maar gemiddeld nam de doorlooptijd van de deelnemers af met 6 % - al tijdens de deelname aan de Expeditie. Alle reden om dit jaar mee te doen!

lees verder

Schuldhulp voor ondernemers doe je samen

Onze Studiedag biedt je een unieke blik achter de schermen bij de Belastingdienst

Op onze studiedag 'Ondernemers helpen: zo doe je dat' geeft ook de Belastingdienst een presentatie. Die wordt gegeven door vaktechnisch adviseur van de sector insolventie van de Belastingdienst Rick Mooij. Hij maakt duidelijk wat de Belastingdienst nodig heeft om jouw voorstel voor de sanering van de schulden van een ondernemer zo vlot en goed mogelijk te beoordelen. Meld je dus snel aan voor deze belangrijke studiedag!

lees verder

Impact besluiten tot verkorting zichtbaar

Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden april, mei, juni

In het tweede kwartaal van 2023 zijn minder schuldregelingen gestart dan in diezelfde periode in 2022. Dat blijkt uit de Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden, die zo’n 120 gemeenten vertegenwoordigt. Het februari-besluit over de verkorting van de Wsnp- en de Msnp-looptijd lijkt impact gehad te hebben.

lees verder

Onoplosbare schulden? Neem ze mee naar bijeenkomsten van Bureau Wsnp

Bespreek moeilijke dossiers met Wsnp-collega's

Heb jij dat ook? Van die lastige dossiers waarbij je het gevoel hebt: deze schulden zijn echt niet op te lossen? Bureau Wsnp organiseert in november en januari bijeenkomsten waar je ze in kunt brengen. De ontmoetingen zijn bedoeld voor bewindvoerders, schuldhulpverleners en beleidsmedewerkers. Samen met rechtbankmedewerkers en Wsnp-bewindvoerders werk je aan oplossingen.

lees verder

Adresboek opschonen – het werkt!

Sneller tot een schuldregeling komen zit ‘m soms in eenvoudige zaken. Zoals: de juiste persoon aanschrijven bij een schuldeiser. Kredietbank Rotterdam bracht daarom de 30.000 schuldeisers in hun adressysteem terug tot 400 actieve relaties. ‘Dat voorkomt veel tijdverlies, zeker bij saldo-opgaves.’

lees verder

Doorbraak bij DirectPay; Rabobank schakelt nieuw incassobureau in

Overleg tussen de curator van het failliete DirectPay, pandhouder van de vorderingen de Rabobank en andere betrokkenen heeft tot een doorbraak geleid: vanaf aanstaande maandag kun je weer reactie verwachten op schuldregelvoorstellen (zowel Msnp als Wsnp). We publiceren maandag de contactgegevens die je nodig hebt.

lees verder

Help (overheids)schuldeisers met verkorting

De verkorting van de minnelijke regeling is ingedaald in het land. De overheidsschuldeisers hebben zich snel aangepast aan de nieuwe situatie, maar niet alle systemen waren op tijd klaar voor de veranderingen. Dat zorgt ervoor dat je de komende tijd extra alert moet zijn wanneer de aflostermijn voorbij is.

lees verder

Kredietbanken (ook) aan zet bij halvering problematische schulden in 2030

Samen met het Waarborgfonds Saneringskredieten organiseerde de NVVK op 3 oktober de Dag van de Kredietbanken. De dag bracht ruim 40 kredietbankprofessionals uit het hele land samen voor een dialoog over het halveren van problematische schulden in 2030.

lees verder

Investeren in vindplaatsen: Amsterdam ontwikkelt 'sociaal werkgeverschap'

Het thema van ons Najaarscongres is Vind, verbind, versterk, Duurzame financiële hulp in een nieuwe tijd. Om de halvering van het aantal mensen met schulden in 2030 te realiseren, zullen we veel meer mensen met schulden moeten vinden - om ze vervolgens hulp aan te bieden. Amsterdam zet onder andere in op het vinden van hulpvragers via werkgevers.

lees verder

'Borg beslagvrije voet, voorkom kostenoploop bij situaties van schulden'

De Commissie sociaal minimum bracht onlangs haar tweede rapport uit. Daarin formuleert zij 7 beleidsuitdagingen die om een oplossing vragen. Schulden en incasso zijn een belangrijk onderwerp.

lees verder
Vragen en antwoorden op de community
Agenda
Agenda icoon
19 oktober

Fysieke cursus, door Studiecentrum Kerckebosch

Los de puzzel 'koopwoning en schulden' makkelijker op
Agenda icoon
26 oktober

Informatieve talkshow vanuit het NVVK verenigingsbureau

NVVK live

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online