schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

25 mei 2023

Hulp blijkt welkom en bereikt nieuwe groepen

Experiment vroegsignalering hypotheekachterstanden presenteert eerste tussenrapportage

Mensen met betaalachterstanden op hun hypotheek zijn vaak nog niet bekend bij de schuldhulpverlening, en ze staan niet onwelwillend tegenover contact. Die voorzichtige conclusie valt te trekken uit de eerste tussenrapportage van het experiment om woningbezitters met een betaalachterstand op hun hypotheek hulp te bieden.

lees verder

NVVK-inbreng in Den Haag

Tweede Kamer wil socialere incasso en snellere schuldhulp

In de afgelopen weken organiseerde de Tweede Kamer een aantal bijeenkomsten over incasso, gegevensdeling in het armoede- en schuldendomein en mogelijkheden om als hulpvrager sneller uit de schulden te komen. NVVK-vertegenwoordigers vroegen aandacht voor de ervaringen van financiële hulpverleners, we gaven ook aan hoe het beter kan.

lees verder

Aflevering 2 | Het gesprek dat je bijblijft | Gijs Katier

‘Ik wilde het zaadje planten’

Bij een kennismakingsgesprek komt het erop aan de sfeer goed aan te voelen en de juiste toon te treffen. Soms gaat het ook om wat je doelbewust níet vertelt, weet schuldenspecialist en jongerencoach Gijs Katier.

lees verder

NVVK Live: Maurits Geelkerken van het Rechtsbijstandportaal

'We willen passende rechtshulp voor iedereen toegankelijk maken'

Het Rechtsbijstandportaal is een nieuw online platform waar hulpverleners en hulpvragers kosteloos, snel en gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot juridische informatie en hulp. Het vergroot de toegang tot rechtshulp en helpt mensen hun juridische problemen op te lossen, vertelt advocaat en initiatiefnemer Maurits Geelkerken.

lees verder

Eenvoudige uitleg gericht op hulpvrager

NVVK-leden maken 15 animaties over financiële hulp landelijk beschikbaar

Vier NVVK-leden hebben het initiatief genomen om animaties te laten produceren die alle NVVK-leden kunnen inzetten bij het informeren van hulpvragers. De animaties worden gratis beschikbaar gesteld.

lees verder

Een saneringskrediet voor ondernemers? Het kan

Ondernemers hebben vaak hogere schulden dan particulieren. Toch wordt van gemeenten gevraagd ook ondernemende inwoners met schulden te helpen. Wat doe je als je hulpvrager een schuld van 4 ton heeft waar na sanering nog een halve ton van overblijft? Hoeveel risico loop je? Wat kunnen de NVVK en het Waarborgfonds saneringskredieten voor je doen? Kom naar onze online bijeenkomst en je hoort het.

lees verder

Hoorn sluit aan bij NVVK en Schuldenknooppunt

NVVK-directeur Geert van Dijk overhandigde het NVVK-lidmaatschapscertificaat aan wethouder Karin Hakhoff van Armoedebestrijding en schuldhulp. Al eerder besloot de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente om met schuldeisers te gaan communiceren via het Schuldenknooppunt.

lees verder

Zo zag het NVVK-lentecongres eruit

'Om met een aflosperiode van 18 maanden hulpvragers goed te helpen, moeten we nog beter zien wie er nu eigenlijk voor ons staat'. Dat zei Marco Florijn bij de opening van het NVVK-congres in Amersfoort. Het thema 'Goed je te zien' trok zoveel belangstellenden dat het congres uitverkocht was.

lees verder

'De rechter, die is er toch voor criminelen?'

Schulden werken verlammend, constateert 'klantreiscoördinator' bij de Rechtspraak Joyce Luk. Uit diepte-interviews met 11 mensen die een Wsnp-traject doorliepen blijkt: het moment waarop je je realiseert dat je onoplosbare schulden hebt, is tegelijk het moment waarop je merkt: 'het lukt me niet om zelfstandig goede informatie te zoeken die me verder helpt'.

lees verder

NVVK Belofte prikkelt financiële hulpverlener

Na 1 juli koppelen we de aflosperiode los van de hulpperiode. Wie na 18 maanden aflossen financieel op eigen benen kan staan, laten we graag gaan. Wie meer begeleiding nodig heeft, houden we langer vast. Dat is in lijn met de NVVK Belofte, waar we sinds enkele jaren mee werken. Het onderdeel 'Zo goed mogelijk schuldenzorgvrij' neemt met de halvering van de aflosperiode toe in belang.

lees verder
Community Vroegsignalering
Community Jongeren
Community voor NVVK-leden
Schuldenknooppunt is hiring!
Belangrijke bijeenkomsten

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online