schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

11 januari 2024

Meld je aan of draag iemand voor!

Word jij of jouw collega Financiële Hulpverlener van 2024?

Jouw werk is uitdagend. Het verdient erkenning en waardering. Daarom organiseren we in 2024 weer de verkiezing 'Financiële Hulpverlener van het jaar'. Meld jezelf aan of een collega!

lees verder

Minister Schouten in Tweede Voortgangsrapportage

'Bemoedigende armoedecijfers, tegelijk toename beroep op sociale voorzieningen'

In haar Tweede Voortgangsrapportage 'Aanpak geldzorgen, armoede en schulden' constateert minister Schouten een paradox. Het aantal mensen met een schraal inkomen is sinds 1977 nog niet zo laag geweest, maar maatschappelijke organisaties melden dat er meer dan voorheen beroep wordt gedaan op sociale voorzieningen.

lees verder

Nieuw NVVK-lid Heerlen is een van de 3 aansluitende gemeenten

NVVK breidt experiment vroegsignalering hypotheken uit

Het ministerie van SZW heeft laten weten graag medewerking te willen verlenen aan het verzoek van de NVVK om het experiment 'Vroegsignalering hypotheken' te verruimen. Opschalen met 4 extra deelnemers, 3 extra gemeenten en 1 extra geldverstrekker gaat meer data opleveren om te bepalen hoe nuttig hypotheeksignalen zijn voor vroegsignalering.

lees verder

Aflevering 6 | Het gesprek dat je bijblijft | Simone Pont

'Van norsig en bozig naar vriendelijk en open'

Een verslaving staat haast garant voor een grillig hulptraject. Juist daarom vindt Simone Pont, klantbegeleider Schuldhulpverlening in Den Haag, haar klant Chander zo bijzonder. Steeds weer vindt ze houvast in dat eerste gevoel: 'wow, wat gebeurt hier!'

lees verder

NVVK Live 25 januari 16.00-17.00 uur

Deurwaarders als vroegsignaleerders?, Peter Heijkoop over Basisdienstverlening én de ambtenaar die nieuwe toeslagenaffaires moet voorkomen

Alle gemeenten in Nederland gaan financiële hulp bieden op het niveau van de Basisdienstverlening. In NVVK Live praten we erover met wethouder Peter Heijkoop van Dordrecht. Zijn gemeente is succesvol in het bereiken van mensen met schulden. Ook te gast: KBvG-voorzitter Chris Bakhuis én de man die nieuwe toeslagenaffaires moet voorkomen: Soler Berk.

lees verder

'Het is nú de tijd om een saneringskrediet voor ondernemers aan te vragen!’

Nog een paar weken neemt de Belastingdienst genoegen met een vorderingspositie die gelijk is aan andere schuldeisers. In april wil de dienst weer een preferente positie en een dubbel deel van de beschikbare afloscapaciteit.

lees verder

85% dwangakkoorden succesvol - zet ze vaker in

Rechters overtuigen om mee te gaan met een dwangakkoord of een beroep op de hardheidsclausule vergt een goede voorbereiding. Daarom publiceert de NVVK samen met Bureau Wsnp er twee infographics over. Bureau Wsnp brengt bovendien een Routekaart Wsnp uit, plus een 'checklist Wsnp-verzoekschrift'.

lees verder

Een financiële buffer voor hulpvragers: waarom het werkt

Heb je financiële zorgen en woon je in Utrecht, dan biedt de gemeente je de mogelijkheid van budgetbeheer, onder de naam 'Utrechts Huishoudboekje'. Bijzonder is dat de gemeente zonodig je vaste lasten voorschiet als er een maand is waarin je zelf minder inkomsten hebt dan er voor alle betalingen nodig zijn.

lees verder

Rapporteur 'problematische coronaschulden' publiceert eindrapport

Voor 55.000 ondernemers met coronaschulden geldt dat vanwege de schulden hun toekomst op het spel staat. Het zijn vooral zzp'ers. Wat aanjager aanpak problematische schulden voor ondernemers Bruno Tideman betreft is hier sprake van 'een maatschappelijk probleem dat de overheid moet helpen oplossen'.

lees verder

Reactietermijn nieuwe NVVK-voorzitter sluit 21 januari

Vanwege de aanstaande voorzittersvacature van de NVVK zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Trefwoorden: boegbeeld, betrokken lobbyist, met focus op de lange termijn. Belangstelling? Lees snel verder.

lees verder
Handig om te weten
Vragen stel je op onze community
Agenda
Agenda icoon
11 januari

Online Donderdagmiddagsessie NVVK

Koophuis houden ondanks schulden
Agenda icoon
16 januari

Online informatiebijeenkomst

Waarborgfonds Saneringskredieten

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Onze nieuwsbrief ontvangen?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online