schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo
Nieuwsbrief

6 juli 2023

Oeps!

In de nieuwsbrief van vanmorgen werken de links niet. Hierbij de correcte links.

lees verder

Schakel-partners vernieuwen samenwerking

Vroeg contact tussen hypotheekverstrekker en hulpverlener voorkomt woningverkoop 

Woningbezitters met schulden willen vaak het liefst in hun huis blijven wonen. Schakel! stimuleert samenwerking tussen hypotheekverstrekkers en financiële hulpverleners, gericht op woningbehoud. Nieuw is dat nu ook de organisatie achter de Nationale Hypotheekgarantie deelneemt in de afspraken. NHG-bestuurder Carla Muters zette vandaag haar handtekening.

lees verder

Brief aan Kamerleden over belang van kwaliteitsvloer

Oproep schuldeisers en schuldhulpverleners: maak bestuurlijke afspraken

Samen met een brede coalitie aan schuldeisers schreef de NVVK Kamerleden een brief. Onderwerp: de urgentie van een landelijke afsprakenset inzake de kwaliteit van de schuldhulpverlening. Woensdag 5 juli is er een commissiedebat waarbij de Kamer in gesprek gaat met minister Schouten over het onderwerp.

lees verder

Pilot maakt hulp via Waarborgfonds saneringskredieten mogelijk

'Ondernemers? Die helpen we niet'

Nog steeds horen we in gesprekken dat gemeenten denken: 'Ondernemers? Die helpen we niet'. Terwijl het omgekeerde het geval is: minnelijke schuldhulp is er ook voor ondernemers. En dankzij een nieuwe pilot is er juist meer mogelijk dan voorheen. Meld een ondernemer aan!

lees verder

Beleidsadviseur Karen Stoffels gidst je door de nieuwe Wsnp

Verkorte Wsnp: zo doe je een succesvolle aanvraag

Recofa publiceerde haar nieuwe richtlijnen per 01/07, evenals een nieuw Landelijk procesreglement. Beide documenten zijn aangepast op de verkorting van de Wsnp. De rechtbank Rotterdam legde in een bijeenkomst uit hoe het gaat werken. Senior-beleidsadviseur Karen Stoffels was erbij en maakte een gedetailleerd overzicht rond de nieuwe werkwijze.

lees verder

Sanering ondernemers vraagt expertise en doorzettingsvermogen

Succesvolle Msnp-regeling voor ondernemer met coronaschulden van 4 miljoen

Op papier is er veel mogelijk om ondernemers te helpen als ze door corona opgelopen schulden moeten terugbetalen. In de praktijk is er een oerwoud aan regels, waar uitvoerders en zelfs specialisten niet makkelijk uitkomen. Advocaat Phuong Nguyen, partner bij NVVK-lid Okkerse & Schop Advocaten, vertelt hoe het lukte via minnelijke schuldhulp een middelgrote onderneming met 4 miljoen aan schulden te redden.

lees verder

Financiën reserveert 35 miljoen voor kwijtschelden schulden jongeren in kindregeling

Gemeenten krijgen de mogelijkheid op kosten van het rijk schulden kwijt te schelden bij jongeren en jongvolwassenen die vallen onder de kindregeling. Die regeling is opgesteld om jongeren bij te staan van wie de ouders gedupeerd zijn in de kinderopvangtoeslagen-affaire.

lees verder

Zevenaar wordt lid van NVVK en omarmt Arrangement

Janine Boersma werkt al een kwart eeuw voor de gemeente Zevenaar. Vorig jaar verruilde ze haar functie als klantmanager schuldhulpverlening voor die van beleidsambtenaar Inkomen, Armoede en Schuldhulpverlening. Ze legde contact met het NVVK Serviceteam, en richtte vervolgens de schuldhulp in Zevenaar opnieuw in.

lees verder

Hoe lang moeten mensen geregistreerd staan bij BKR?

De registratie van kredietovereenkomsten en eventuele betalingsachterstanden daarop door Bureau Kredietregistratie (BKR) heeft tot doel financiële problemen van mensen te voorkomen en risico’s voor kredietverstrekkers te beperken. Vanwege de impact van de registratie op consumenten wil minister Kaag van Financien de registratie wettelijk regelen. We horen graag jouw mening.

lees verder

Nieuw op het NVVK-bureau: Klaas van der Vies

Hij brengt 24 jaar ervaring mee in de financiële hulpverlening, en daarom zijn we bij de NVVK heel blij met de komst van projectleider Klaas van der Vies. Hij werkt onder andere aan de totstandkoming van een landelijke schuldpauzeknop, samen met een aantal landelijke partners en grote gemeenten.

lees verder

Belastingdienst past Leidraad Invordering aan naar 18 maanden

Vanaf 1 juli gaat de Belastingdienst akkoord met minnelijke schuldregelvoorstellen met een aflosperiode van 18 maanden. De Staatscourant publiceerde daarvoor vandaag een wijziging van de Leidraad Invordering.

lees verder
NVVK Community - hulp bij al je vragen
Agenda
Agenda icoon
12 september

Waarborgfonds saneringskredieten

Waarborgfonds Saneringskredieten

schuldhulp • sociaal krediet • budgetbeheer • beschermingsbewind

NVVK logo

Nog geen abonnee?

meld je aan

Volg de NVVK

 

Dit is een uitgave van NVVK. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Schrijf je uit.
Bekijk online