Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergelijkingstool Msnp versus Wsnp

Vergelijkingstool Msnp versus Wsnp

Bureau Wsnp biedt, in samenwerking met de NVVK, de 'vergelijkingstool' aan, waarmee de kosten en baten van het minnelijk traject vergeleken worden met de kosten en baten van het Wsnp traject.

Bij een gelijke boedelafdracht/afloscapaciteit levert (in de meeste gevallen) een minnelijk traject een hogere uitdeling voor schuldeisers op ten opzichte van een Wsnp traject. Dit omdat de kosten voor een Wsnp-traject meestal hoger zijn. In de tool worden de meest recente bedragen gehanteerd die betrekking hebben op de kosten van de verschillende trajecten. Zodra deze bedragen wijzigen zal dit doorgevoerd worden in de tool.

De vergelijkingstool kan van toegevoegde waarde zijn bij het minnelijk traject en/of een procedure dwangakkoord (art. 287a Fw.); de vergelijking kan schuldeisers mogelijk overtuigen van de financiële voordelen van het minnelijk traject bij gelijke omstandigheden.

Meer informatie

Op de website van Bureau Wsnp vind je de meest recente versie van de vergelijkingstool.

Kennisbank

Jaar

2023

Sleutelwoorden

Wsnp