Overslaan en naar de inhoud gaan

De NVVK Audit en de certificeerders

De NVVK Audit en de certificeerders

De driejaarlijkse audit van NVVK-leden is aangepast op basis van het nieuwe Kwaliteitskader. De audits worden uitgevoerd door auditoren die werken bij, door de NVVK gecontracteerde, certificerende instellingen. 

De NVVK heeft voor 2022 afspraken gemaakt met CIIO en KIWA. Als lid kun je contact opnemen met een certificerende instelling.

Snel naar 

Certificeerders

Kiwa

Kiwa is een wereldspeler op het gebied van testen, inspecteren en certificeren. Dit doen we op processen, systemen, producten en personen. Daarnaast verzorgen we trainingen op deze gebieden en denken we mee in en met verschillende branches, zoals met die van jullie. Wij werken zelf vanuit de unit Human & Care, waarin allerlei keurmerken en normen ondergebracht zijn die te maken hebben met de zorg en maatschappelijk getint zijn. Onze unit is niet groot en daardoor zijn de lijnen kort.

Verloop audit

Na akkoord op de offerte, gaan we samen op zoek naar data voor de zelfscan, de fysieke audit en wordt er een auditplan opgesteld. Tijdens de audit gaan we aan de hand van het kwaliteitskader kijken hoe het ervoor staat in de organisatie. Hierbij beoordelen we samen de mogelijkheden om te groeien.

Kiwa’s visie op het NVVK Kwaliteitskader

We zijn goed in zoeken naar kwaliteit en het leren en verbeteren ervan. Dit is ook hoe we in de audits staan. We zijn nieuwsgierig en dompelen ons onder in de onderwerpen die we toetsen. De onderwerpen uit het NVVK Kwaliteitskader komen we meer tegen in certificatieland. We beoordelen wat er op schrift staat en zullen meekijken naar de werkprocessen om daar nog een effectiviteits- en efficiencyslag in te kunnen maken. Daarbij houden we het kwaliteitskader en de praktijk van de trajecten goed in ogenschouw.

Onze auditoren

Sabine Hesdal werkt sinds 2003 bij Kiwa Nederland BV. Sabine is ISO9001 lead auditor en daarnaast schemacoördinator van verschillende branchespecifieke normen. Samen met haar collega Marieke Groenendijk zal Sabine de NVVK-norm toetsen. Marieke is ook lead auditor ISO9001 en voert daarnaast verschillende HKZ-normen uit. Haar achtergrond ligt in de zorg. Het behalen en behouden van het certificaat was o.a. haar verantwoordelijkheid. Deze kennis neem zij mee bij het afnemen van audits, dit doet zij sinds februari 2022 met veel plezier.

Sabine Hesdal (Kiwa)
Sabine Hesdal

foto marieke
Marieke Groenendijk

Waarom Kiwa?

We zijn hier goed in. We voeren onder RvA-accreditatie audits uit voor bekende kwaliteitsnormen als ISO9001 en VCA, maar doen ook veel in specifieke branches en nemen daarin de wensen van klanten mee. We hopen dat jullie in deze korte introductie een klein beetje een beeld van ons hebben gekregen. Zijn er nog vragen, neem dan gerust contact op!

CIIO

CIIO is een kleinschalige gespecialiseerde certificeerder, geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA) om ISO 9001:2015 en ISO 27001 en NEN 7510 beoordelingen uit te voeren in de professionele dienstverlening. CIIO voert daarnaast diverse andere (keurmerk-) toetsingen uit, waaronder toetsingen op de kwaliteitseisen voor het label Sterk Sociaal Werk in opdracht van Sociaal Werk Nederland, het kwaliteitskader financiële hulpverlening in opdracht van de NVVK, het Keurmerk Warm Incasseren in opdracht van Warm Rotterdam, het Kwaliteitskader Speciaal Onderwijs, het keurmerk de Wijkzuster, het Keurmerk loopbaanadvies, re-integratie en ARBO in opdracht van OVAL, het Keurmerk opleidingsinstituten in opdracht van de NRTO en het Keurmerk Kindervakanties. Zie ook www.ciio.nl.

CIIO is een netwerkorganisatie van bevlogen mensen, die zelf uiteenlopende ervaring hebben met één en vaak meer van bovengenoemde typen professionele dienstverlening. Dat houdt ons scherp, belangstellend en betrokken. Voor de NVVK onderzoeken hebben we een team van 6 ervaren auditoren, die de specifieke kenmerken, kansen en risico’s van deze branche kennen en zicht hebben op het krachtenveld waarbinnen financiële hulpverlening wordt geboden. Zie ook www.ciio.nl/over-ons/ons-team.

Onze aanpak

CIIO bereidt haar onderzoeken vooraf gedegen voor door zich goed in te lezen. CIIO werkt volgens ‘het nieuwe beoordelen’ met een focus op ontwikkeling, effectiviteit van interventies, continu leren en innoveren, waarderen en resultaatgerichtheid. Toetsing ziet CIIO als vorm van gezonde tegenspraak, instrument voor reflectie en impuls om te leren en te verbeteren.

Onze missie is om door normontwikkeling en toetsing een wezenlijke bijdrage te leveren aan de prestaties van organisaties en hun professionals. Zo heeft CIIO ook meegewerkt aan de ontwikkeling van het NVVK Kwaliteitskader.

Meer informatie

Neem bij voorkeur contact op met één van auditoren, die contactpersoon zijn voor de NVVK-audits. Of bel het algemene CIIO nummer: 088 - 444 63 33 (officemanagement) of mail naar info@ciio.nl
Marja van Houten (CIIO)
Marja van Houten
houten@ciio.nl                              
06 - 54 99 35 65

Pauline Ensing (CIIO)                                           
Pauline Ensing
ensing@ciio.nl
06 - 51 56 69 57

Petra van der Jagt (CIIO)
Petra van der Jagt
jagt@ciio.nl 
06 - 12 41 05 16

Opvolging Audit

In het document Opvolging Audit (pdf,146 kB) zijn de rechten en plichten geregeld voor de NVVK-leden. Deze procesbeschrijving geeft richting aan het vervolg op de audit. Dit is de basis om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de leden gewaarborgd blijft en de certificering onafhankelijk blijft.

Kennisbank

Jaar

2021

Thema

NVVK Kwaliteitskader