Overslaan en naar de inhoud gaan

Module Crisisinterventie

Module Crisisinterventie

Als er bij een inwoner door schulden een crisissituatie ontstaat (bijvoorbeeld door een woningontruiming) zet je crisisinterventie in om de crisis af te wenden. Crisisinterventie vraagt om snel ingrijpen. Het eerste gesprek is binnen 3 werkdagen nadat je een signaal van een schuldeiser krijgt of nadat de inwoner zich aanmeldt. Binnen 2 weken is de interventie afgerond (bij ondernemers binnen 4 weken).

Module 3: Crisisinterventie

Alle NVVK-leden voeren hun dienstverlening uit binnen de kaders van de Gedragscodes Schuldhulpverlening, Sociale Kredietverlening en Bewindvoerders Wsnp, voor zover zij deze diensten verlenen. Voor het proces en de werkzaamheden volgen NVVK-leden de modules die voor de verschillende onderdelen zijn vastgesteld.

Meer informatie

Gedragscodes en modules

Kennisbank

Jaar

2021

Sleutelwoorden

Gedragscode