Overslaan en naar de inhoud gaan

Finalisten Schuldhulpverlener van het jaar 2019 zijn bekend!

Finalisten Schuldhulpverlener van het jaar 2019 zijn bekend!

7 oktober 2019

Een jury van vijf deskundigen koos uit tientallen inzendingen drie finalisten voor de verkiezing Schuldhulpverlener van het jaar 2019.

Tot 4 november kan het publiek nu via een internetstemming bepalen wie de verkiezing wint. Dit zijn de drie finalisten:

Ilona van Beusekom, schuldhulpverlener bij Sociale Dienst Drechtsteden

‘Hoe kan het wel?’

“Ik ben nieuwsgierig naar de mens achter de persoon met schulden die zich bij mij meldt. Zo krijg ik beter contact en hoor ik ook meer over de situatie van de klant. Ik hou rekening met de stress waarin mensen verkeren. De drempel die de klant over moet wil ik zo laag mogelijk houden, dat vind ik enorm belangrijk. Om mensen thuis ook grip op hun geld te laten krijgen, schakel ik vaak hulp bij thuisadministratie in." 

Bekijk het filmpje van Ilona en stem op haar als je vind dat Ilona schuldhulpverlener van het jaar moet worden!

Marry van Koot, schuldhulpverlener bij Westerbeek COD bv

Vasthouden en niet loslaten

“Ik ben erg begaan met de cliënten. Als ik eenmaal vastheb laat ik niet snel meer los, ik denk dat ik daarin vasthoudender ben dan anderen. Als iemand af dreigt te haken ga ik desnoods ’s avonds na werktijd nog even langs om te vragen wat er is, om te proberen iemand weer binnenboord te halen. Maar ik ben er ook voor de schuldeiser hoor, ik hou beide belangen in het oog." 

Bekijk het filmpje van Marry en stem op Marry als je vind dat zij schuldhulpverlener van het jaar moet worden! 

Roy Spiertz, schuldhulpverlener bij Kredietbank Limburg

Vuist tegen armoede

“Ik ben enthousiast, heb doorzettingsvermogen, en ben een ras-optimist en een bruggenbouwer Samen met een school heb ik onderwijsprogramma’s opgezet die leerlingen voorbereiden op de maatschappij. Mensen die ik schuldenvrij maakte, zijn nu vrijwilliger bij onze Kredietbank omdat ze blij waren met mijn hulp. Goede schuldhulpverlening is werken met je hart, met aandacht en met passie." 

Bekijk het filmpje van Roy en stem op hem als je vind dat Roy schuldhulpverlener van het jaar moet worden!

Samenstelling jury

De jury bestond uit Jacqueline Beekman (senior adviseur innovatie Armoede & Schulden en projectleider Moedige Dialoog, Sociaal Werk Nederland), Marco Florijn (voorzitter Nederlandse Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren NVVK), Julia den Hartogh (programmaleider Schouders Eronder), Mark Mulder (ambassadeur van de campagne Kom uit je schuld) en Anya Wiersma (Tussenvoorziening Utrecht, Schuldhulpverlener 2018).