Dwangakkoord: bijna altijd succesvol, te weinig gebruikt

Schermafdruk 2019-10-04 16.50.45.pngvrijdag 04 oktober 2019

'Het dwangakkoord is een van de instrumenten uit uw gereedschapskist waar nog te weinig gebruik van wordt gemaakt.' Dat zei rechter Mark Bosch van rechtbank Overijssel tijdens een expertmeeting die de NVVK samen met Bureau Wsnp organiseerde.

Op de expertmeeting presenteerde Bureau Wsnp met de NVVK een infographic (onderaan dit bericht gratis te downloaden) over het dwangakkoord. De infographic informeert hulpverleners over de te volgen route. We hopen dat hij helpt om vaker gebruik te maken van het dwangakkoord.

80% dwangakkoorden slaagt

Tijdens de expertmeeting werd nog eens benadrukt dat 80 % van de aangevraagde dwangakkoorden slagen: 45 % wordt namelijk ingetrokken omdat de betrokken schuldeiser eieren voor zijn geld kiest, en in 35 % van de gevallen wordt het dwangakkoord toegewezen. Een succesvol dwangakkoord vraagt wel voorbereiding. De infographic, die voorzien is van aanklikbare links, vertelt precies wat er moet gebeuren.

De expertmeeting, die geleid werd door NVVK-jurist Joeri Eijzenbach, was drukbezocht en bezoekers waren zeer tevreden over de inhoud.

Ook deelnemen aan een expert- of kennissessie van de NVVK? Abonneer je op onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van onze activiteiten.

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven