Dwangakkoord: bijna altijd succesvol, te weinig gebruikt

Schermafdruk 2019-10-04 16.50.45.png04 oktober 2019

'Het dwangakkoord is een van de instrumenten uit uw gereedschapskist waar nog te weinig gebruik van wordt gemaakt.' Dat zei rechter Mark Bosch van rechtbank Overijssel tijdens een expertmeeting die de NVVK samen met Bureau Wsnp organiseerde.

Op de expertmeeting presenteerde Bureau Wsnp met de NVVK een infographic (onderaan dit bericht gratis te downloaden) over het dwangakkoord. De infographic informeert hulpverleners over de te volgen route. We hopen dat hij helpt om vaker gebruik te maken van het dwangakkoord.

80% dwangakkoorden slaagt

Tijdens de expertmeeting werd nog eens benadrukt dat 80 % van de aangevraagde dwangakkoorden slagen: 45 % wordt namelijk ingetrokken omdat de betrokken schuldeiser eieren voor zijn geld kiest, en in 35 % van de gevallen wordt het dwangakkoord toegewezen. Een succesvol dwangakkoord vraagt wel voorbereiding. De infographic, die voorzien is van aanklikbare links, vertelt precies wat er moet gebeuren.

De expertmeeting, die geleid werd door NVVK-jurist Joeri Eijzenbach, was drukbezocht en bezoekers waren zeer tevreden over de inhoud.

Ook deelnemen aan een expert- of kennissessie van de NVVK? Abonneer je op onze nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van onze activiteiten.

Samenwerking met kantongerecht

De eerstvolgende NVVK-bijeenkomst is op dinsdag 5 november. Het thema is: Van buiten naar Binnen. Manager Joke de Kock van de afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Tilburg vertelt over haar bijzondere samenwerking met het kantongerecht en bewindvoerders.

Er zijn workshops over onder andere media & schuldhulp, vrijwilligers & schuldhulp en schuldeisers & schuldhulp.

Ombudsman voor de Amsterdamse metropool Arre Zuurmond vertelt ons hoe de burger schuldhulpverlening ervaart. Hoogleraar Paul Iske van de School of Business and Economics, Universiteit Maastricht is er ook. Hij richtte het Instituut voor Briljante Mislukkingen op en vertelt ons hoe nuttig mislukkingen zijn om de kwaliteit van je werk te verbeteren.

Schuldhulpverlener van het jaar 2019

Bovendien maakt staatssecretaris Van Ark bekend wie de Schuldhulpverlener van 2019 wordt. Kom ook!

« Terug

Naar boven