Overslaan en naar de inhoud gaan

Klanten en hulpverleners gezocht voor campagne Kom uit je schuld

Klanten en hulpverleners gezocht voor campagne Kom uit je schuld

11 juli 2019 Schuldregeling

Tarif, Cora, Elsmainy, Anneke, Dayenne, André en Marc: ze zijn al bijna bekende Nederlanders dankzij hun ambassadeurschap voor de campagne Kom uit je schuld. Veel media zijn geïnteresseerd in hun verhaal. Om het bereik van de campagne te vergroten zoeken de makers nog veel meer ambassadeurs. Ook willen ze hulpverleners portretteren

Het is een mooie kans om extra aandacht te krijgen voor uw werk als schuldhulpverlener. Heb je cliënten waarvan je inschat dat ze goed in staat zijn uit te leggen wat schulden met je doen? En heb je ze op een goede manier kunnen helpen? Vraag dan of ze ambassadeur willen worden.

De campagnemakers zijn onder andere geïnteresseerd in gepensioneerden en in werknemers die van hun werkgever schuldhulp krijgen. Ook zijn ze op zoek naar jongeren, laaggeletterden en mensen met wat hogere inkomens die toch in de schulden gekomen zijn. 

Hulpvaardige hulpverleners gezocht

De campagne 'Kom uit je schuld' wil ook hulpverleners portretteren. Het doel daarvan is dat mensen met schulden meer zicht krijgen op de manier waarop een schuldhulpverlener te werk gaat. Er leven veel onjuiste beelden over de aanpak van schuldhulpverleners. De campagne geeft u de gelegenheid daar iets aan te doen. 'Onder de doelgroep heerst angst om het gesprek aan te gaan. Interviews met hulpverleners die duidelijk maken dat hulp zoeken niet 'eng' is en brengen balans in dat verhaal', aldus de makers. 

Sinds de campagne eind mei startte bezochten 60.000 mensen de site Kom uit je schuld. Vanuit 160 gemeenten is informatie aangevraagd. De campagne loopt door tot mei 2021.

Meedoen?

Stuur een mail naar de NVVK en we nemen contact met je op.

Sleutelwoorden

Schuldregeling