VTLB-calculator en VTLB-rapport beschikbaar: belangrijke wijziging correctie budgetbeheer!

woensdag 23 januari 2019

De VTLB-calculator en het VTLB-rapport per 1 januari 2019 zijn weer beschikbaar. 

Aanpassingen VTLB-rapport
In het VTLB-rapport is sprake van een belangrijke wijziging van de mogelijke correctie van budgetbeheer. De belangrijkste wijzigingen in het rapport en de calculator zijn:

  1. De correctie voor kosten van budgetbeheer wordt niet meer gezien als een uitzonderlijk geval. Als budgetbeheer een passender en goedkoper alternatief is voor beschermingsbewind, en er is geen andere kosteloze optie mogelijk aangeboden door b.v. de gemeente, en er is ook geen vergoeding mogelijk bijvoorbeeld vanuit de bijzondere bijstand, dan kunnen de kosten volledig gecorrigeerd worden.
  2. De berekening van de woonlasten bij een all-in kamerhuur en bij een inwonende schuldenaar die kostgeld betaalt, is verduidelijkt. Ten aanzien van het kostgeld wordt in de bijlage een onderverdeling gemaakt in kosten voor voeding en kosten voor overige voorzieningen.
  3. We benadrukken dat de arbeidstoeslag niet doorloopt op het moment dat de schuldenaar een ziektewetuitkering van UWV ontvangt.
  4. In het hele rapport zijn zinnen verwijderd die óf niet meer van toepassing zijn óf die inmiddels geen nieuwswaarde meer bevatten.

 In paragraaf 1.6 staan alle wijzigingen beschreven.

Aanpassing VTLB-calculator
De VTLB-calculator is aangepast aan de nieuwe normbedragen. Daarnaast is in de tab 'uitgaven' een apart veld aangemaakt voor correctie van de noodzakelijke en onvermijdelijke kosten van beschermingsbewind/budgetbeheer.

Ga direct naar:

 

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven