Wet vereenvoudiging beslagvrije voet: nog twee jaar uitgesteld!

dinsdag 20 november 2018

Uit de onlangs verzonden Kamerbrief van staatssecretaris Van Ark werd duidelijk dat de invoering van de vereenvoudiging beslagvrije voet nog minimaal twee jaar op zich laat wachten. Ook de aansluiting van de overheid op het digitale beslagregister is met een vergelijkbare periode uitgesteld. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de ‘uitdagingen op ICT-gebied’ waarmee met name de Belastingdienst en het UWV te kampen hebben.

Door deze wetgeving niet in te voeren, zal een kwetsbare groep mensen langer te maken hebben met een verkeerd berekende beslagvrije voet en/of worden geconfronteerd met concurrerende beslagleggers. Dit levert extra werk op voor de professionals in de branche. Bovenal zorgt dit voor meer stress en zorgen voor een groep mensen die het nu al moeilijk heeft.

In de brief wordt verder aangegeven dat er nader onderzoek zal plaatsvinden naar de aansluiting tussen minnelijke schuldhulpverlening en wettelijke schuldsanering en het op te zetten incassoregister. De NVVK blijft betrokken bij deze onderzoeken.

De NVVK betreurt het dat de invoering van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet is uitgesteld. De NVVK hoopt dat dit het ‘slechte nieuws’ was en dat de Voortgangsbrief Brede schuldenaanpak ons positiever zal stemmen.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven