Gerechtsdeurwaarder berispt voor niet meewerken aan schuldhulpverleningstraject

woensdag 10 oktober 2018

De Kamer voor Gerechtsdeurwaarders heeft op 5 oktober 2018 uitspraak gedaan naar aanleiding van een door Grip Schuldhulpverlening ingediende klacht over een gerechtsdeurwaarder in Den Haag. De Kamer heeft de klacht gegrond verklaard en heeft de gerechtsdeurwaarder een maatregel van berisping opgelegd.

Grip Schuldhulpverlening verweet de betreffende gerechtsdeurwaarder dat deze, ondanks herhaalde verzoeken, niet schriftelijk opgave wilde doen van het openstaande saldo in een schuldregelingszaak. Bij telefonisch contact gaf de deurwaarder aan meerdere verdeeldossiers in behandeling te hebben en wilde daar alleen telefonisch opgave van doen. Nadat een akkoord was bereikt met de schuldeisers bleef het loonbeslag echter van kracht. Toen Grip hierover opnieuw telefonisch contact had met de deurwaarder werd duidelijk dat niet alle schuldeisers uit de verdeeldossiers waren aangeschreven met het voorstel. Dit kwam doordat Grip geen schriftelijk overzicht had ontvangen. Toen Grip opnieuw verzocht om een overzicht aan te leveren van de schuldeisers die gelden hadden ontvangen vanuit het loonbeslag, verzuimde de deurwaarder opnieuw hieraan gehoor te geven.

Lange adem
Walid Somers van Grip heeft vervolgens een klacht ingediend bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. De klacht werd behandeld tijdens een openbare terechtzitting op 24 augustus jl. “De zitting verliep soepel. Er zijn vragen gesteld over de klacht. Als klager kun je goed je verhaal doen”, aldus Somers. Hij is tevreden met de uitspraak. “Het is wel een traject van de lange adem, maar om na anderhalf jaar je gelijk te krijgen is het dat wel waard.”

- Uitspraak klacht Grip gerechtsdeurwaarder

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven