Schuldhulpverlening boekt vooruitgang

donderdag 13 september 2018

De Nationale Ombudsman heeft vandaag het rapport ‘Een open deur? Het vervolg’ gepresenteerd met aanbevelingen over de toegang tot schuldhulpverlening bij gemeenten. De ombudsman signaleert positieve ontwikkelingen bij gemeenten in zijn vervolgrapport.

De NVVK is verheugd en ziet net als de ombudsman dat leden al veel werk hebben verzet en betere resultaten boeken in de toegang tot en begeleiding binnen de schuldhulpverlening. NVVK-voorzitter Marco Florijn: “Er blijft daarnaast altijd ruimte voor verbetering. Zo dringen wij er bij gemeenten op aan dat meer en betere schuldhulpverlening aan ondernemers moet worden geboden.”

Inderdaad is er uitval in de periode tussen aanmelding en intake. Ook roept de NVVK gemeenten op om goed te registreren en te meten. De NVVK zet daarnaast steeds meer in op vroegsignalering van schulden, om problematische schulden bij mensen te voorkomen. “Op het moment dat schulden vroegtijdig opgespoord worden, zijn er meer mogelijkheden om hulp te bieden.”

De NVVK is blij met de groeiende aandacht voor het belang van schuldhulpverlening na jaren van bezuinigingen. “We zien de bevindingen van de Ombudsman als steun in de rug om het versterken van het vakmanschap van de professionals in de schuldhulpverlening voort te zetten. Daar ligt in onze beleving een deel van de oplossing”, aldus Marco Florijn.

- Rapport ‘Een open deur? Het vervolg’ (de Nationale ombudsman, september 2018)
Rapport Een open Deur? (de Nationale ombudsman, januari 2018)

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven