Schrijf je nu in voor de NVVK Studiedag van 6 november 2018 - 'Schuldhulp blijft innoveren.' Praat mee over de nieuwste ontwikkelingen

vrijdag 07 september 2018

Schrijf je nu in voor de NVVK Studiedag, met als thema:

'Schuldhulp blijft innoveren'. Praat mee over de nieuwste ontwikkelingen op dinsdag 6 november 2018.

Innovatie binnen de schuldhulpverlening staat blijvend hoog op de agenda van de NVVK: hoe krijgen we de kwaliteit van schuldhulpverlening steeds weer hoger? Er zijn op dit moment veel innovaties gaande, voor ons reden om op deze studiedag innovatie centraal te stellen. Welke initiatieven zien wij in het werkveld? Waar zien wij en onze samenwerkingspartners mogelijkheden om te verbeteren? En hoe kunnen we met deze innovaties het voorkomen en oplossen van schulden verbeteren? Of hoe kan vroegsignalering het beste ingezet worden en wat zijn de ervaringen van het afgelopen jaar?

Plenair hebben we zeer interessante sprekers. Barbara Baarsma is directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank en kijkt met ons naar de huidige stand van zaken binnen het kabinet: wat zijn de meest recente ontwikkelingen? Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso bij de Hogeschool Utrecht, bespreekt mooie innovaties en gaat bijvoorbeeld dieper in op algoritmisering. Arre Zuurmond deelt vanuit zijn ervaring als de gemeentelijke ombudsman voor Amsterdam zijn visie op de meest effectieve manier van schuldhulp binnen deze overheid. En Marco Florijn neemt als voorzitter van de NVVK traditiegetrouw de actualiteiten met ons door.

In de workshops gaan we dieper in op verschillende innovaties en delen wij ervaringen. Zo is er een inleiding in online schuldhulp en de manier waarop dit het beste kan worden ingezet. Daarnaast neemt Nadja Jungmann ons mee in stress-sensitieve gespreksvoering. Ook krijgen wij een kijkje in de keuken bij de app fiKks en Financieel Paspoort, hoe helpen deze apps bij het verminderen van schulden? En hoe kunnen wij, bankmedewerkers en schuldhulpverleners, gezamenlijk de klant centraal zetten? De ING en Volksbank geven hun advies en geven een inkijkje in de werkwijze van Preventief & Bijzonder Beheer. Ook de werkwijze van het Jongeren Perspectief Fonds (JPF) en het collectief Schuldregelen van de gemeente Den Haag wordt in een workshop verduidelijkt. De NVVK geeft verder een update over het VTLB en er is een workshop die ingaat op de toolkit Laaggeletterdheid.

De Studiedag staat nu online!

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Naar boven